image

Vali Canalp, Tarım ve Orman Bakanlığı, Orman Genel Müdürlüğü tarafından ormanları korumak ve yangınlara karşı alınacak önlemler konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla 81 ilde eş zamanlı yapılan "Orman Benim" kampanyası kapsamında Hasankeyf ilçesinde düzenlenen orman temizleme etkinliğine katıldı.

Öğrencilerle, kamu kurum temsilcileri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle birlikte ormanlık alana atılan atıkları toplama etkinliğine katılan Vali Canalp vatandaşları, ormanları korumaya ve yangınlara karşı tedbirli olmaya davet etti.

Etkinlikte kampanyaya ilişkin basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Canalp, Türkiye’nin coğrafi olarak büyük çoğunluğunun Akdeniz İklim kuşağında yer almasının sonucu olarak, özelikle yaz aylarında orman yangınları riskinin en fazla olduğu anlamına geldiğini ifade etti.

İnsan kaynaklı yangınların başında anız yangınları olduğunun altını çizen Vali Canalp, “Tarımsal makinalardan, gelişi güzel yol kenarlarına atılan atıklar, söndürülmemiş sigara izmaritlerinin sürücüler tarafından yol kenarlarına atılması ve ormanda yakılan ateşlerin söndürülmeden bırakılması ana sebepler olarak ön plana çıkmaktadır” dedi.

Vali Canalp açıklamanın devamında “Yapmamız gereken şey insan temelli azaltılabilecek olan riskleri, olabildiği kadar azaltmaktır. Bugün de burada yapacağımız iş bu risklerden bir tanesini, yol kenarına atılmış olan çöpleri, mercek etkisi olacak cam atıklarını bertaraf etmek suretiyle yüzde 87’lik insan riskini azaltma yoluna gitmiş olacağız.” ifadelerini kullandı. MURAT ORHAN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *