image

 

HÜDA PAR Batman İl Başkanı Mehmet Emin Doğru, TPAO’ya işçi alımı için mülakat yapılmış olmasına rağmen alımların iptal edilmesinin kabul edilemeyeceğini belirterek uygulamaya tepki gösterdi.

HÜDA PAR Batman İl Başkanı Mehmet Emin Doğru, TPAO Batman Bölge Müdürlüğü’ne alınacak olan 20 işçinin mülakatlarının gerçekleştirilmiş olmasına rağmen alımlarının durdurulmasının kabul edilebilir olmadığını belirterek yapılan uygulamaya tepki gösterdi.

Batman kötü yönetilmeyi hak etmiyor

Konunun yerel basına da yansıdığını belirten Doğru, işe alım sınavlarının gerçekleştirilmiş ve mülakatları yapılmış olmasına rağmen işçi alımlarının son anda "Tasarruf Tedbirleri” kapsamında iptal edildiği bilgisini aldıklarını belirtti.

Daha önce TPİC sonrasında ise DEDAŞ’ın işçiler hakkındaki tavırlarından dolayı Batman’da işsizlik oranında yaşanan sıkıntının daha da büyüdüğüne ve Batman’ın bu sıkıntıları hak etmediğine vurgu yapan Doğru, “Önce yüzlerce TPİC işçisinin işine son verildi. Bu sorun çözülmeden DEDAŞ işçileri işten çıkarıldı. İşsizlikte en ön sırada olan Batman için bir nebze olsun iyi haber anlamına gelen TPAO’ya 20 işçi alımı da maalesef basit bahanelerle durduruldu. Batman bu şekilde kötü yönetilmeyi hak etmiyor.” dedi.

Batman sahipsiz bir kent görünümünde

Doğru sözlerini şöyle sürdürdü:“Yetkililerin söz konusu konuyla ilgili halkı aydınlatacak, açıklamalarda bulunmamaları ise işin mağdur eden başka bir yönü.  Aynı çerçeve dâhilinde başka illerde yapılan alımların iptal edilmemesi, sadece Batman ile ilgili kısmının iptali tek kelimeyle çifte standart olarak telakki edilmektedir. Bu memlekete sahip çıkacak idarecileri iş başında görebilecek miyiz? İşsizlikte ülke ortalamasının çok üstünde olan ilimiz her gün yeni bir skandala uyanmaktadır. TPİC işçileri DEDAŞ işçileri derken en son Türkiye Petrollerine alınacak işçilerle ilgili yaşananlar tek kelimeyle ilimizin sahipsizliğini göstermektedir. Bu halkın oylarıyla meclise gidip seçimden seçime halkı hatırlayan milletvekilleri bu olanlar karşısında acaba ne tür tavırlar sergilemektedirler? Bu işin sorumluluğu başta İktidar milletvekili ve teşkilatına aittir. Aynı şekilde mecliste temsilcisi olan diğer parti sorumluluk altındadır. Halkımızın bu mağduriyetinin bir an evvel giderilmesi gerekir.”

İşçi kardeşlerimizin yanındayız

Doğru son olarak, HÜDA PAR İl Teşkilatı olarak işçi kardeşlerinin yanında olduklarını belirterek, yaşanan bu sorunun çözümü için üzerlerine düşen her türlü yükü ve sorumluluğu almaya hazır olduklarının altını çizdi.  Mehmet Emin Uraz

 

 

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *