image


Peygamber Sevdalıları Vakfı, Mevlid-i Nebi etkinliklerine devam ediyor.

Bugün, Diyarbakır Nevruz Park alanında "Cihad önderi Hazreti Muhammed" temasıyla Mevlid-i Nebi etkinliği düzenleniyor.

Etkinliğin hazırlık aşamalarına ilişkin açıklamalarda bulunan Peygamber Sevdalıları Vakfı Mevlid-i Nebi Tertip Komitesi Üyesi Ercan Fidan, hazırlıkların tamamlandığını belirtti.

Alanda yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Fidan, " Mevlid-i Nebi ile ilgili olarak her sene çalışmalar yapmaktayız, bu yıl da çalışmalarımızı tamamladık. Her zamanki heyecan ile çalışmalarımızı yaptık, etkinliğe hazırız. Nevroz alanında platformun kurulması, ses sistemi ile ilgili çalışmalarımızı bitirdik. Kermes alanının hazırlanması, sağlık çadırı, kayıp çocuk çadırları da hazır hale getirildi." dedi.

Alana ulaşım ile ilgili olarak herhangi bir problem olmayacağını belirten Ercan, "Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin otobüs vermemesinden kaynaklı bir sıkıntı görülse de, halkımızın bu konudaki duyarlılığına inandığımızdan dolayı Allah'ın izniyle bir sıkıntı yaşanmayacaktır. Çok sayıda gönüllü kardeşimiz, bu konuda yardımcı olmak istediklerini, halkı ücretsiz bir şekilde kendi araçlarıyla meydana götürmeye hazır olduklarını bize ilettiler. Ulaşım noktasında herhangi bir problem olmayacaktır." açıklamasını yaptı.



Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığına, belediye otobüslerinin tahsis edilerek ücretsiz yolcu taşınması için başvuruda bulundukları halde bunun kabul edilmediğini hatırlatan Fidan, "5 Nisan 2024 tarihinde, Newroz Parkı miting alanında düzenleyeceğimiz program için Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığına, belediye otobüslerinin tahsis edilerek ücretsiz yolcu taşınması için başvuruda bulunduk. 10 gün boyunca cevap alamayınca 15 Nisan tarihinde Belediye yetkilileri ile yüz yüze görüştük. Bir gün sonra aldığımız cevap, yerel yöneticilerin idare ettikleri kentin değerlerinden ne kadar uzak olduğunu gösterdi. Peygamberler ve sahabeler şehrinde düzenlenecek Mevlid-i Nebi etkinliğine Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin otobüs tahsis etmeyeceğini öğrendik. Bir kez daha kararın gözden geçirilmesini, Diyarbakır halkının Nevroz Parkı miting alanına ücretsiz taşınması için gerekenin yapılmasını istedik. Ama maalesef yanlışta ısrar edildiğini gördük. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve Ulaştırma Daire Başkanlığı yetkilileri, bizlere sözlü olarak yaptıkları açıklamada, ekonomik şartları gerekçe olarak sundular. Oysaki Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi bundan önce bir spor müsabakası için ücretsiz araç tahsisinde bulundu. Biz buna karşı değiliz ama bir spor müsabakasına gösterilen müsamaha, maalesef Mevlid-i Nebi etkinliğine gösterilmedi. Buna rağmen, daha önce de dediğimiz gibi ücretsiz araç noktalarından halkımız, ücretsiz bir şekilde alana nakledileceklerdir, bu konuda bir problem yaşanmayacaktır." diye belirtti.

Bu yıl yapılacak Mevlid-i Nebi etkinliğinin temasının "Cihad önderi Hazreti Muhammed" olduğunu hatırlatan Fidan, "Peygamber Sevdalıları Vakfı, düzenlediği Mevlid-i Nebi etkinliklerinde o yıl toplumun veya insanların ihtiyaç duyduğu meseleleri göz önünde bulundurarak bir tema belirliyor. Bu yıl, özellikle Gazze'de yaşanan katliam ve soykırım göz önünde bulundurularak "Cihad önderi Hazreti Muhammed" teması seçildi. İslam ümmetinin içinde bulunduğu durumun, cihad ruhundan uzaklaşmasından dolayı olması nedeniyle, tekrar cihad ruhunu kazanması için böyle bir tema seçildi." ifadelerini kullandı.

Son olarak Fidan, imkanı olan herkesin etkinliği katılması çağrısı yaparak, "Mevlid-i Nebi etkinliğinde, Peygamber Efendimiz'in hayatının güzellikleri, bize örnek davranışları anlatılıyor. Hepimiz Peygamber Efendimiz'in ahlakına, sünnetine ve siretine her zamankinden daha fazla muhtacız. Her yıl düzenlediğimiz etkinliklerle bu bilinci hatırlatmak istiyoruz. Onun için herkesin bu etkinliklere katılmasını istiyoruz." dedi. (İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *