image

Başbakan Davutoğlu, Tunceli ziyareti sırasında PKK çeteleri tarafından vahşice katledilen Yasin Börü’yü tekrar gündeme getirerek, Yasin’in unutulmaması gerektiğini söyledi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Tunceli'de yaptığı konuşmada, Tunceli Üniversitesi'nin adının Munzur Üniversitesi olacağını açıkladıktan sonra, "Acıları paylaşmak gerek. Berkin Elvan'ı düşündüğümüzde Yasin Börü'yü de hatırlayalım" dedi. 

 

Davutoğlu, "Psikolojik eşiğin aşılması gerekiyor. Acıları paylaşmak, mahallelerimizin dışına çıkmak. İdeolojik temelli dar kalıplara sıkışmış topluluklar, hepimiz çıkalım, mahalle baskısından kurtulalım. Kadıköy’deki dil ile Fatih’deki dil farklılaşıyorsa o zaman siyaset yapamazsınız. Devlet yeni bir üslup benimseyecek. Bu bizim size taahhüdümüz. Sizden ricamız bütün bu kabul edilen acılarımız üzerine her kesime açılmak. Herkes birbiriyle bir selamlaşsın. Biraz önce cemevinde Hak, Muhammet, Ali sofrasına davet ettiler. Gönül sofrasına, muhabbet sofrasına davet edelim. Gözlerimizle gözlerimizin ta içine bakalım. Madımak dediğimizde Başbağları, Berkin Elvan’ı düşündüğümüzde Yasin Börü’yü de hatırlayalım." şeklinde konuştu.  Haber Merkezi

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *