image

Batman’ın Beşiri ilçesine Bağlı Ayrancı köyü yakınlarından yer alan Mor Kiryakos manastırında restorasyon çalışması başlatıldı.



Dehlizlerle yeraltına uzanan bir yer altı katıyla birlikte 3 katlı bir yapıdan oluşan Mor Kiryakos Manastırı dıştan dikdörtgen planlı, içtende geniş iki kare planlı kapalı bir avlu ve bu avlunun etrafında kemerli payendelerin gerisinde odalardan oluşan büyük ve ihtişamlı bir manastır olarak inşa edildi. Aradan uzun yıllar geçmesine rağmen ayakta kalmaya devam eden bu ihtişamlı manastırın Batman turizmine katkı sağlaması için restorasyon çalışmaları devam ediyor.

Vali Ekrem Canalp, Beşiri Kaymakamı Muhammed Yılmaz ile birlikte Beşiri ilçesine bağlı Ayrancı köyünde bulunan Mor Kuryakos Süryani Manastırı'nda devam eden restorasyon çalışmalarını yerinde inceledi. Vali Canalp, İl Kültür ve Turizm Müdürü İhsan Aslanlı'dan yürütülen faaliyetlere ilişkin bilgi aldı.


Mor Kuryakos Süryani Manastırı'nda restore çalışmaları sonrası buraya daha çok turist çekilmesi hedefleniyor.  MUHARREM KAYIK


0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *