image

Batman’daki çiğköfte piyasası hakkında görüşlerine başvurduğumuz uzun süredir çiğköfte işiyle uğraşan Bereket Aksoy, Batman'da yaygın bir şekilde çiğ köfte tüketildiğini artık iyice bu kültürün oturduğunu belirtti.

Çiğköfteci Aksoy, müşteri kitlerinin gençlerden ziyade orta yaş grubundakiler olduğunu belirterek “Müşterilerimiz gençlerden çok eski insanlardır. Gençler şu anda hep hazır köfteye yönelmiş. Şimdi eski insanlarımızda hep el yoğurmalı köfteye daha yoğun ilgi gösteriyor. Tadını daha çok seviyor. Eski tadı çok seviyor. Eski müşterilerimiz daha iyidir. Şu anki gençler hep cipsli çiğköfte istiyor. Yani eski lezzet olarak el yapımı daha iyi tabii ki.” dedi.



Daha çok ayak üstü tadımlık yada dürüm şeklinde sipariş aldıklarını belirten Aksoy “Eski insanlarımız gelip diyor ki abi marul arası tadımlık verin yada daha çok çiğköfte dürüm istiyorlar.” dedi.

Oruçtan sonra da çiğköfteye ilgi olduğunu belirten Aksoy “Çiğköftemize ilgi çoktu. Eskiden sadece Ramazan aylarındaydı ama şu an artık Ramazan sonra da ilgi var. İlgi çok.” diye konuştu.

Çiğköfte fiyatların geçen yıllara göre arttığını bunun nedenin de maliyetlerin artması olduğunu belirten Bereket Aksoy “Fiyatlar biraz normal fiyatlar aslında. Geçen seneye göre artmış çünkü maliyet artmış. Maliyet çoktur.” Dedi.

“Geçen sene porsiyon elli lira, bu sene seksen lira, yüz lira arası. İki kat artmış. Dürüm geçen sene yirmi beş liraydı, bu sene altmış lira. Elli lira. İnşallah daha fazla yükselmez fiyatlar.” dedi.  MUSTAFA KAYNAK

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *