image

Dün Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Batman'da "Cihad Önderi Hazreti Muhammed" temalı Mevlid-i Nebi etkinliği düzenlendi.

Etkinliğe katılanlar duygu ve düşüncelerini paylaşırken ağızlardan dökülen en büyük temenni Filistin'in zulümden kurtulması ve zafere ulaşması oldu.

Etkinliğe katılanlardan Zekiye Özden, Bugün Hazreti Muhammed mevlit günü olduğu münasebetiyle programa geldiklerini belirterek, "Burada zikir ve ibadetler yapacağız. Her yıl geliyoruz, güzeldir. Allah yolu güzeldir. Terk edilmemesini tavsiye ediyoruz." ifadelerini kullandı.

"Onun doğumunu kutlamalı, unutmamalı, unutturmamalıyız"

"Bugün Peygamber Efendimiz Muhammed Mustafa'nın doğum günüdür" ifadeleriyle duygu ve düşüncelerini paylaşan Azize Orak, "Ben de onun hatırına buraya geldim. Bugün gözümüzün nurunun günüdür. Allah hepimize hidayet versin. Ruhumuzu Kur'an ve sünnet üzerine teslim alsın." dedi.

Peygamberimiz Muhammed Mustafa Sallallahu Aleyhivesellem için komşularıyla beraber etkinliğe geldiklerini söyleyen Havva Teyze, "Allah bu ümmeti haktan ve doğru yoldan ayırmasın. Bu sene geçmiş yıllardan daha güzel olacak inşallah. Sevinçliyiz." şeklinde konuştu.

Her yıl bu tür etkinlikler yapıldığını ve Peygamber Aleyhisselatu Vesselamın Müslümanlar için çok değerli olduğunun altını çizen Münevver Yıldız, "Çocuklarımızın doğum günlerinde halkı davet ediyor, programlar düzenliyoruz. Hazreti Muhammed bizlerin çocuğu değil, Peygamberimizdir. Onun doğumunu kutlamalı, unutmamalı, unutturmamalıyız. Çocuklarımıza da onun hayatını öğretmeliyiz. İnşallah bu meydanı da insanlarımız dolduracaktır." diye belirtti.

"Allah o imanlı Müslümanların eliyle Filistin'e zafer nasip etsin"

Yıldız, "Bizler Peygamberimizin doğum yıldönümünü kutlarken bazıları kabul etmiyor, tepki gösteriyor. Bizler O'nun kitabını çevremize dağıtırken tek gayemiz halkımızın onun hayatını öğrenip çocuklarımızın onun ahlakıyla büyümesidir." dedi.

Peygamber Efendimiz 'in kutlu doğumu için etkinliğe geldiklerinde tek gayelerinin Allah ve Resulünün rızası olduğunu söyleyen Havva Kamış, "Allah bizleri bu hayırdan mahrum etmesin" temennisinde bulunarak burada tekbir ve salavatlar getirip, dua edeceklerini dile getirdi.

Uzun bir aradan sonra gerçekleştirilen kutlu doğum etkinliğini özlediklerini kaydeden Hamdiye Kavak, "Etkinliğe geldiğimizde Peygamber Aleyhisselatu Vesselamın buraya geldiğini zannediyormuşçasına seviniyoruz. Allah daim kılsın. Allah o imanlı Müslümanların eliyle Filistin'e zafer nasip etsin, o zalimleri de helak etsin. Allah'ın selamı onların üzerine olsun, onları selamlıyorum. Her zaman onların duacısıyız." ifadelerine yer verdi.

"Allah, Filistin'e zulmeden zalimlere ebabil kuşlarını göndersin, onları o zulümden kurtarsın"

Ferize Yeliz ise, "Peygamberimiz için bu etkinliğe geldik. Hayırlara vesile olsun inşallah. Katılım sağlayanlardan Allah razı olsun. Peygamber aşkının yüreğimizde oluştuğu bu günlerde Peygamber Sevdalıları bizleri bu etkinliğe davet etti." şeklinde konuştu.

"Hazreti Muhammed Aleyhisselam için geldik. Sevinçliyiz. Allah, bu tür mevlit programlarını daim eylesin. Allah Müslümanlara zafer nasip etsin." ifadeleriyle duygu ve düşüncelerini paylaşan Sabira Gül'ün ardından Sıdkiye Sevim, "Allah Müslümanlara zafer nasip etsin. Allah, Filistin'e zulmeden zalimlere ebabil kuşlarını göndersin, onları o zulümden kurtarsın. Allah, ism-i şerif hürmetine Müslümanları esaretten kurtarsın, ümmetin evlatlarını İslam ve Kur'an'la yetiştirsin. Tek çaremiz sensin Ya Rab! Müslümanları muzaffer et." temennisinde bulundu. (İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *