image

Esnaflar müşterilerine gül dağıtarak kutlu doğum etkinliğine hazırlanıyor. Pazar günü Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından düzenlenecek olan Mevlid-i Nebi programı öncesinde Batman esnafı müşterilerine gül dağıtarak peygamber efendimize olan sevgilerini gösteriyorlar.

Her müşterisine gül dağıtan esnaflardan Murat Çetin, gülü Peygamberimizi temsil ettiği için seçtiğini, Peygamber efendimizi hatırlatmak için bunu yaptığını belirtti.


Murat Çetin “Herkese hayırlı cumalar dilerim. Peygamberimiz sallallahu aleyhi ve sellemin kutlu doğum etkinliğinden dolayı biz de bir nebze olsun peygamber efendimizi hatırlatma ve peygamberimize olan sevgimizden dolayı gül de peygamber efendimizi temsil ettiğinden dolayı ben de esnaf olarak bizden alışveriş yapan herkese gül dağıtmaktayım. Bu Pazar peygamberimizin kutlu doğum etkinliği var. Biz hem peygamber efendimizin kutlu doğum programına yönlendirmek için hem de bu şekilde katkı sunmak peygamberimizi hatırlatmak için böyle bir çalışma yapmaktayız.” dedi.

 


Gül alan müşteriler bu uygulamadan çok memnun olduklarını belirterek “Peygamber efendimizin kutlu doğumu herkese mübarek olsun. İnşallah güzel bir ay geçiririz. Peygamber efendimizin kutlu doğumu herkese kutlu olsun inşallah. Peygamberimiz hakkında çok şey hissediyorum ama kelimelerim yetersiz kalıyor. Yapacağımız çok şey var ama hiçbir şey yapmıyoruz onun için.” dedi.

İsmail Güzel ise “Zaten Peygamber Efendimiz deyince bütün kainatın, bütün evrenin, bütün Müslümanların peygamberidir. Biz onun yolundayız Allah'ın izniyle. Dilerim ki bütün kardeşlerimiz, bütün Müslüman kardeşlerimizin hidayete uğurlaması, yani peygamberimizin yolunda gitmesi, onun rehberinde, onun yolunda daha çok iyi insanlarla, kendini bilen insanlarla yan yana gelmemizdir. Bizim tek amacımız Müslüman bir ülkede insaflı, adaletli ve eşit bir çerçevede yaşamaktır. Ve dilerim ki Allah'tan gördüğümüz bu savaşlar, bu ezilen insanlarımız özellikle Gazzeli kardeşlerimizin içinde bulunduğu bu durumdan en kısa zamanda kurtulması ve İsrail denilen kafirin en kısa zamanda Allah'ın büyük adaletiyle yenilmesidir inşallah. Öncelikle daha çok Peygamber Efendimiz sallallahu aleyhi ve sellemin bizim onun yolundan gitmektir. Çünkü bir Müslümanın en yakışan şey peygambere, peygamberin ümmetine, peygamberlerin sahabelerine ve onun yolundan gitmektir. Ben şayet bir kişilik olarak dilerim ki Allah'tan, peygamberimin yolundan ve peygamber efendimizin gösterdiği davranış ve sözleriyle birlikte gitmek istiyorum. Dilerim Allah'tan da, son nefsime kadar da onun yoluna gideceğim inşallah.” dedi.  MURAT ORHAN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *