image

Fuarın açılışına Batman İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hasan Çankaya, Şube Müdürü Akın Arı, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Hasan Çankaya ve Akın Arı projelerin sergilendiği stantları tek tek gezerek öğrencilerden hazırladıkları projeler hakkında bilgi aldı.


İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hasan ÇANKAYA, öğrencileri hazırladıkları projelerden dolayı tebrik ederek şunları söyledi:

"Öğrencilerimiz, farklı alanlarda oldukça özgün ve yaratıcı projelere imza atmışlar. Bu başarıda emeği geçen öğretmenlerimizi ve okul idaresini de kutluyorum."

Şube Müdürü Akın ARI ise yaptığı konuşmada:

"TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarları, öğrencilerimizin bilimsel araştırma becerilerini geliştirmeleri ve kendilerini ifade etmeleri için önemli bir platformdur. Bu fuarın her yıl düzenlenmesinden büyük memnuniyet duyuyoruz." dedi.


Fuar kapsamında robotikten yapay zekaya, tarımdan çevre korumaya kadar birçok farklı alanda proje sergilendi. Öğrenciler, projelerini ziyaretçilere sunarak soruları yanıtladı.

Eğitimciler TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarlarının, öğrencilerin bilimsel araştırma becerilerini geliştirmeleri, özgün düşünme ve problem çözme yeteneklerini artırmaları ve kendilerini ifade etmeleri için önemli bir platform olduğunu bu fuarlar sayesinde öğrencilerin farklı alanlarda bilgi ve becerilerini geliştirme imkanı bulduklarını söylediler.

Batman Türk Telekom Anadolu Lisesi TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı, 2 gün boyunca açık kalacak.  MUHARREM KAYIK

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *