image

Özellikle yaz aylarında su ihtiyacı artan hayvanların ihtiyacının giderilmesi için güneş enerjisiyle çalışan bir yalak yapıldı.

Hasankeyf'in İncirli köyünde "Serçe Parmak Projesi" kapsamında hayvanların su ihtiyacını karşılamak ve doğal yaşamın devamlılığını sağlamak amacıyla güneş enerjisiyle çalışan bir su yalağı sistemi kuruldu.

Çevre dostu ve sürdürülebilir bir yaklaşımı temsil eden bu sistem, köylerde yaşayan hayvanların su ihtiyacını önemli ölçüde giderecek.

İl Özel İdaresi yetkilileri köylerdeki hayvanların, özellikle yaz aylarında su bulmakta zorlandığını bu durumun, hem hayvanların sağlığını olumsuz etkilediğini hem de doğal yaşamın devamlılığını tehdit ettiğini bundan dolayı böyle bir projeyi hayata geçirdiklerini belirttiler.

Serçe Parmak Projesinin, hayvanların su sorununa çözüm bulmak için geliştirilmiş bir proje olduğunu belirten yetkililer güneş enerjisiyle çalışan su yalağı sistemi sayesinde, hayvanlar günün her saati temiz ve taze suya erişebileceklerini açıkladılar.  MUSTAFA KAYNAK

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *