image

İl Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı odasında düzenlenen ödül törenine İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Mahmut KURTARAN, Şube Müdürü Abdurrahim KUSEN, Batman Yeşilay Şube Başkan Yardımcısı Şehmus YILMAZ, Yeşilay İl Koordinatörü Özge KIZAR, okul müdürleri, ilkokul, ortaokul ve lise kategorilerinde edebi metinler ve görsel sanatlar dallarında il birincisi olan öğrenciler ve öğretmenleri katıldı.

Törende, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, birinci olan öğrencileri tebrik ederek başarı belgelerini ve ödüllerini takdim etti. Kurtaran, gençler arasında farkındalık yaratmayı amaçlayan yarışmada dereceye giren eserlerin okulların web sayfalarında da yayınlanmasını istediğini ve bu eserlerin gelecek yıllarda daha fazla gence ilham kaynağı olacağına inandığını belirtti.

Ayrıca, Kurtaran öğrencilerin yanı sıra onları destekleyen öğretmenlere, okul yöneticilerine ve ailelerine de teşekkürlerini iletti.

Batman Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, Yeşilay Cemiyeti'nin toplumda önemli bir rol üstlendiğini ve gençlerin sağlıklı yaşam tarzı benimsemeleri için kilit bir aktör olduğunu vurguladı. Okullarda faaliyet gösteren Yeşilay kulüplerinin, öğrencileri zararlı alışkanlıklardan korumak için yürüttüğü çalışmalara da dikkat çekti.

Milli eğitimden yapılan açıklamada Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek projesinin ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin zararlı alışkanlıklara karşı bilinçli bir şekilde yetişmeleri, sigara, alkol, uyuşturucu, kumar ve teknoloji bağımlılığının olumsuz etkilerini kavramaları ve Türkiye Yeşilay Cemiyeti'nin faaliyetleri hakkında bilgi sahibi olmaları amaçlandığı belirtildi.  MURAT ORHAN

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *