image

Bayramlık elbise ve şeker alışverişini Ramazan ayının son günlerine bırakan vatandaşlar, çarşı-pazarda yoğunluk oluşturdu. Bayram alışverişinin en yoğun olduğu Arife ve önceki günde etkili olan sağanak yağışlar ise vatandaşlara ve esnafa zor anlar yaşattı.

Ramazan ayının bereketiyle çarşıda alışveriş yoğunluğunun arttığını söyleyen Elma Sokağı esnafından Ahmet Başaran, “Şeker konusunda bayram için esnaf umduğunu bulamadı. Bunun en önemli iki sebebinden biri fiyat, diğeri de Ramazan’ın son iki gününde yaşanan sağanak yağışlar. Sel oluşturacak kadar etkili olan yağışlar sebebiyle alışverişini son güne bırakan vatandaşlar evlerinden çıkamadı. Bu sebeple en yoğun geçecek günler, nispeten sakin geçti. Ama genel olarak baktığımızda yine de gözle görülür bir canlılık yaşandı çok şükür.” ifadelerini kullandı.

"Yağmura rağmen yoğunluk vardı"

Yağmura rağmen yine de alışverişin devam ettiğini belirten Ahmet Erçin isimli esnaf da, “Yağmurun alışverişe elbette etkisi oldu ama satışlar buna rağmen iyiydi. Alışverişler daha iyi olabilirdi ama yaptığımız alışveriş yetersizdi dersek, doğru olmaz. Hamdolsun satışlarımız genel olarak iyi geçti. Bir de artık şehir büyüdü. Artık Batman’ın her yeri çarşı oldu. AVM’ler var, semt pazarları var. Çarşı sadece Elma Sokağı’ndan ibaret değil artık. Bunu da göz önünde bulundurduğumuzda, bayram alışverişi yağmurdan etkilenmiş olsa da devam etti.” şeklinde konuştu.

"Ramazan ayı bereketli geçti"

Ramazan ayının bereketli geçtiğini ifade eden Alo Tevşo pazarı esnafından Ayvaz Yani ise “Özellikle Ramazan’ın son haftası çok yoğun geçti. Her zamankinden daha yoğun ve daha kazançlı bir alışveriş dönemi yaşadık. Her ne kadar son iki gün bir duraklama yaşandıysa da bereketini hissettiğimiz bir süreçti. Halk da şeker olsun, giyim olsun eksikliklerini tamamlamaya çalıştı. Gözle görülür bir fiyat pahalılığı olsa da herkes imkanları ölçüsünde alışverişini yaptı.” dedi.

MUSTAFA KAYNAK

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *