image

Batman’da bahar mevsiminin iyice hissedilmesi ve havaların ısınmasıyla vatandaşlar, kendi sebzelerini yetiştirmek için fide satın almaya başladı.

Havaların ısınmaya başlamasıyla köylüler bahçe ve arazilerinde, şehirde yaşayan vatandaşlar ise evlerinin bahçe ve balkonlarındaki saksılarda yetiştirmek üzere sebze ve meyve fidesi alıyor.

Fide fiyatları 5 ile 10 lira arasında fiyatlarla satılırken halk özellikle çilek, domates, biber çeşitleri, salatalık, patlıcan ve yeşil sebzeler gibi fidelere yoğun ilgi gösteriyor.

Fide satışlarının mayıs sonuna kadar devam ettiğini belirten fide satıcısı Tekin Bulut, artan fiyatlara rağmen vatandaşın fide alımına yoğun ilgi gösterdiğini söyledi.

Mayıs ayının sonuna kadar fide satışlarının devam ettiğini belirten Bulut, "Bunlar sebze fideleridir. Fide satışları genellikle ilkbahar aylarında oluyor. Şu anda en çok çilek, domates, salatalık, biber, yeşil sebzeler ve patlıcan gibi bitkilerin fideleri satılıyor. Özellikle bu fideler, bizim tohumlarını bulup gönderdiğimiz doğal atalık tohumlardan üretiliyor. Biz fide yetiştiricilerine tohumlarımızı göndererek atalık tohumlarla fide tedarik etmeye çalışıyoruz. Fideleri başta hobiciler ve çiftçiler alıyor. Herkes kendi ekeceği yere göre alıp ekiyor." dedi.

MUSTAFA KAYNAK

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *