image

Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman koordinatörlüğü tarafından 21 Nisan Pazar günü düzenlenecek olan Peygamber Efendimizi Anma Mevlid etkinliği dolayısıyla basın bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Türkiye genelinde, Peygamber efendimizin nurlu veladetini çeşitli etkinliklerle kutlayan Peygamber Sevdalıları Vakfı, Batman Mevlidi için çalışmalarını hızlandırdı.

21 Nisan Pazar günü saat 14.00’te Batman Otogarı’nın yanındaki alanda düzenlenecek programa her yıl olduğu bu yılda on binlerce kişinin katılımı bekleniyor.

Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman koordinatörlüğü tarafından Mevlid-i Nebi etkinliği hakkında bilgi vermek amacıyla basın toplantısı düzenlendi.

"Peygamber Sevdalısı Tüm Batman Halkını Davet Ediyoruz"

21 Nisan Pazar günü yapılacak Mevlid-i Nebi etkinliği bu yıl “Cihad Önderi Hz. Muhammed” temasıyla düzenlenecek Mevlid-i Nebi etkinliği öncesi yaptıkları hazırlıklar hakkında açıklamada bulunan Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman Koordinatörü Feyzi Aydın, "Sevgili peygamberimiz Hz. Muhammed’i anlama ve sünnetini yaşatma adına yurdun farklı noktalarında düzenleyeceğimiz kutlu bir mevsime girdik. Meydanlar Muhammedi sevdayla dolup taşacak, sevdalılar salavat ve tekbirlerle yeri göğü inletecek inşallah. Yüzbinler Cihad önderi Hz. Muhammed’i tanıyacak inşallah. Mevlid-i Nebi etkinlikleri kapsamında 21 Nisan Pazar günü saat 14.00’te düzenleyeceğimiz Mevlid etkinliğine peygamber sevdalısı Tüm Peygamber Sevdalılarını, O'nun sünnetine bağlı tüm kardeşlerimizi, halkımızı erkek, kadın, genç, yaşlı, çocuk demeden yüzbinler halinde meydanı, alanı doldurmaya davet ediyoruz.” diyerek tüm Batman halkını Pazar günü düzenlenecek mevlid etkinliğine davet etti.

“Yüzbinler Cihad Önderi Hz. Muhammed’i (Sallallahu Aleyhi Vesellem) Tanıyacak”

Mevlid-i Nebi etkinlikleri kapsamında bu senenin temasının, “Cihad Önderi Hz. Muhammed (sav)” olduğunu belirten Aydın, “Temamız Cihad'tır. Çünkü İslam âlemi, İslam ümmeti ve dünyanın diğer halkları despot, zalim güçlerin insafına mahkûm olmuşlardır. İnsanlık adalete, özgürlüğe, barış ve huzura susamış olup büyük bir arayış içindedir. Korumasız, sahipsiz, mazlum kadın ve çocukların gözleri bir kurtarıcı beklentisi içinde, kalpleri kurtuluş umuduyla çarpmaktadır.” dedi.

Hz. Muhammed’in (sallallahu aleyhi vesellem) kurtarıcı olduğunu herkesin O' nun rehberliğine teslim olmak zorunda olduğunu çünkü O'nun yolu direniş ve zulme kıyam yolu olduğunu belirten Aydın, adalet ve hakkı hâkim kılma yolunda mazlumları, ezilenleri adalet ve özgürlüğe kavuşturacak, haklıların hakkını verecek tek yolun Peygamberin yolu olduğunu Hazreti Muhammed'in rehberliği ancak dünyaya adalet ve barışı getirir, hak ve hakikati üstün kılar.” dedi.

5 İlde Düzenlenecek

Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman Koordinatörü Aydın, mevlid etkinliklerinin 5 ilde düzenleneceğini açıkladı. Buna göre 21 Nisan Pazar Batman ve Van’da, 27 Nisan Cumartesi Adana’da, 28 Nisan Pazar Diyarbakır’da ve 5 Mayıs Pazar İstanbul’da mevlid etkinliği düzenlenecek.

Batman Mevlidi 21 Nisan Pazar günü saat 14:00’te

Aydın, Batman Mevlid Etkinliği’nin 21 Nisan Pazar günü saat 14:00’te otogar bitişiğindeki alanda yapılacağını açıkladı.

Aydın, Batman belediyesine bir dilekçe ile alanda seyyar WC, seyyar protokol sahnesi ve katılımcıların etkinlik alanına gelebilmelerinde kolaylık sağlansın diye belediye otobüslerinde yararlanmak için belediyeye gerekli müracaatta bulunduklarını ama henüz cevap alamadıklarını belirtti.

Aydın, bugünden başlayarak beş gün boyunca Batman’ın altı noktasında etkinliğin tanıtımı için stantlar açılacağını bu stantlarda vatandaşlara el ilanı ile beraber Peygamberimizin hayatını konu alan kitaplar hediye edileceğini belirtti.

Cuma gününden itibaren etkinliğin tanıtımını yapmak için anons araçlarının pazar gününe kadar sesli anonslar yapacaklarını belirten Aydın, cuma günü tüm camilerde Cuma namazından sonra vatandaşlara el ilanıyla beraber Peygamberimizin hayatını konu alan kitaplar hediye edileceğini açıkladı.

Mevlide Gelmek İsteyenler Araçlarla Ücretsiz Taşınacak

Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman Koordinatörü Aydın, pazar günü etkinlik alanına Vatandaşlarımızın sorunsuz bir şekilde Etkinliğe gelebilmeleri için Batman’da 24 noktada ücretsiz araç kalkış noktaları belirlediklerini açıklayarak etkinliğe gelmek isteyenleri getirmek için Batman’daki otobüs, minibüs, firmaları ve aracı olan Vatandaşların da yolcuları hayırlarına Etkinlik alanına taşıyabileceklerini belirtti. MUSTAFA KAYNAK

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *