image

Kuzey Makedonya Cumhuriyeti'nin Ustrumca kentinde bulunan dernek, yetimlerin de aralarında bulunduğu yüzlerce çocuğa giysi yardımında bulundu.

Bayram öncesi "Giydirme Projesi" kapsamında gerçekleştirilen yardım, ihtiyaç sahibi ailelerin yükünü hafifletirken, çocukların sevinç dolu bir bayram geçirmelerine katkı sağladı.

Özel bir giyim mağazasına getirilen çocuklar, burada beğendikleri elbise ve ayakkabıları aldılar. Avrupa Yetim Eli'nin Makedonya'daki yardım faaliyetleri sadece giysi yardımıyla sınırlı kalmıyor. Dernek, bölgedeki ihtiyaç sahibi ailelere gıda, nakdi destek ve iftar programları gibi çeşitli yardımlar da sunuyor.

Yapılan yardımdan dolayı aileler hem Avrupa Yetim Eli'ne hem de yardımlarını eksik etmeyen hayırseverlere teşekkür ettiler.

Çalışmalar hakkında bilgi veren Avrupa Yetim Eli gönüllüsü Sabri Acet, bayram öncesi çocukları giydirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Çocukların yüzlerindeki tebessümün kendilerini duygulandırdığının altını çizen Acet, "Uluslararası Avrupa Yetim Eli olarak, Kuzey Makedonya'dayız. Kırsal kesimde yaşayan ihtiyaç sahibi çocukları, yetimleri özel bir mağazaya getirerek giydirdik. Bu hayırda bulunan hayırseverlerimizden Allah razı olsun. Gerçekten bu çocukları giydirdiğimizde gözlerindeki o sevinci gördüğümüzde, bizlerde onlarla birlikte mutlu oluyoruz. Hayırseverlerimiz ne kadar yardım ederseler, biz de dünyanın farklı yerlerindeki mağdur ve yetim çocukları giydirmeye devam edeceğiz." diye konuştu. (İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *