image

Uzman Doktor Ali Osman Özçelik, "7 Nisan Dünya SağlıkGünü" dolayısıyla sağlığın kıymetinin bilinmesine ilişkin önemli uyarı vetavsiyelerde bulundu.

Sağlığın korunmasının büyük önem arz ettiğini belirtenÖzçelik, hasta olmayanların sağlığın çok fazla kıymetini bilmediklerini ancaksağlıkla ilgili problem yaşayan insanların sağlığın değerini daha çok iyianladıklarını ifade etti.

"Vücut Allah'ın bir emanetidir"

Cenabı Allah'ın insanlara verdiği en önemli nimetlerdenbirisinin sağlık olduğuna dikkat çeken Özçelik, "Bu vücut Allah tarafındanbizlere verilmiş bir nimet, emanettir. Sağlığı koruma, emanete hıyanet etmemehususunda hareket etmemiz lazım." dedi.

"Hastalıkların yüzde 80'i yediğimiz içtiğimizgıdalarla ilgilidir"

Hasta olmadan önce sağlığın korunması hususunda hassasiyetgösterilmesi gerektiğine işaret eden Özçelik, "Beslenme hususundakialışkanlıklarımızın korunması çok önemlidir. Hastalıkların yüzde 80'i belki dedoğrudan ya da dolaylı olarak yediğimiz içtiğimiz gıdalarla ilgilidir. Ondandolayı diyete çok dikkat etmemiz lazım. hasta olmadan önce sağlığımızı nasılkoruyabiliriz ona dikkat etmemiz lazım. Hasta olmamız bizim için büyük birkayıp olur. Kullanılan ilaçlar, yapılan ameliyatların hepsi kendine göre birsürü yan etkileri olur. Maddi ve manevi külfeti olur. Ondan dolayı bu konudahassasiyetli davranalım ki hasta olmayalım." diye konuştu.

"Tıka basa yememek lazım"

Sağlığın korunmasında en önemli faktörlerden birininbeslenme hususu olduğuna dikkat çeken Özçelik, şöyle devam etti:

"Resulullah'ın da sağlık ve zaman nimetini iyi bilmemizhususunda bizlere ikazı var. Cenabı Allah sorgulamada sağlıkla ilgili bizdenhesap isteyecek. Bu nedenle dikkatli olmamız lazım. Sünnete de tıbba da uygunolan az yemek yemektir. Midenin 3'te birini yemek, 3'te birini sıvıyla, 3'tebiriyle de havayla doldurmak lazım. Tıka basa yememek lazım."

"Az yemeli, suni gıda ve içeceklerden uzakdurmalıyız"

Piyasada çok yaygınlaşan suni besinlerin olduğunu vurgulayanÖzçelik, "Bu katkı maddelerinin hepsi doğrudan veya dolaylı bir şekildevücutta bir yük, çöp olarak birikim yapıyor ve sonrada patlıyor. Tansiyondur,şekerdir, kalp krizidir, beyin kanamasıdır. Bir şekilde bir patlama yapıyor.Onun için hem az yeme hususunda dikkatli olmamız lazım, suni gıda veiçeceklerden de uzak durmamız lazım." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *