image

Her yıl Ramazan ayının son cuma gününde kutlanan Dünya Kudüs Günü için Batman’da İslami Sivil Toplum kuruluşları tarafından İsrail’in katliamlarını protesto etmek amacıyla kitlesel basın açıklaması yapıldı.

Gülistan Caddesinde yapılan etkinliğe katılan binlerce Kudüs aşığı Batmanlı Siyonist rejimi lanetleyip Kudüs davasına sahip çıkma sözü verdi.

Sık sık tekbirlerin atıldığı coşkulu etkinlik Kerem Savaş Hocanın Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı. Etkinliğin açılış konuşmasını Cengiz Arı yaptı.

BUGÜN GÜNLERDEN KUDÜS

Etkinlikte İslami Sivil Toplum Kuruluşları adına basın açıklaması okuyan Nurettin Teymur, “Bugün Dünya Kudüs Günü… Bugün günlerden Kudüs! Ümmet evlatlarının elleri Kudüs ve Gazze için duada… Yükselen haykırışlar Kudüs ve Gazze için! Gün; Kudüs ve Gazze için fedakârlık yapma, Kudüs ve Gazze davasını omuzlama, Kudüs ve Gazze için feda olma günüdür! Ümmetin özgürlük ve izzeti Kudüs’ün ve Mescid-i Aksa’nın özgürlük ve izzetine bağlıdır çünkü…” ifadelerini kullandı.

GAZZE MÜSLÜMAN HALKI, DÜNYANIN TÜM ZİHİN DÜNYASINI YERLE BİR ETTİ

7 Ekim’den öncesinde ve sonrasında Filistin halkının, soykırım ve işgal karşısında meşru müdafaa hakkını kullanarak kendi topraklarını, vatandaşlarının canını ve İslam ümmetinin izzetini ve şerefini koruduğunu vurgulayan Teymur, “Gazze Müslüman halkı, dünyanın tüm zihin dünyasını yerle bir eden bir inanç, teslimiyet, samimiyet ortaya koydu. Onları bilen herkes hayranlık içindedir. Görünen dünyaları harap olmuşsa da ebedi yurdu kazanmaları büyük bir kurtuluş değil midir?” dedi.

DOMUZLARIN ÜRETTİKLERİ DE HARAMDIR

Siyonistleri ve Siyonizm destekçisi firmaları boykot çağrısında bulunan Teymur, “Ey insanlık onuruna sahip olanlar, ey iman ettim diyenler! Basın organlarınızda Gazze’ye yer verin. Çeşitli platformlarda, konuşmalarda Gazze’yi dillendirin. Ey Hayırseverler, yardım kuruluşları listeniz, Gazze’siz olmasın! Ey İnsanlar! Yiyip içtiklerinize, alıp harcadıklarınıza dikkat edin; haram olan sadece domuz eti değildir, domuzların ürettikleri de haramdır. En büyük maddi vazifeleriniz, boykot etmek ve kardeşlerinize yardım etmektir bunu iyice bilmelisiniz!” dedi.

BU UTANÇ VESİKASININ SON BULMASINI İSTİYORUZ

Cumhurbaşkanına ve hükümete seslenen Teymur, “İsrail ile tüm ticari ilişkilerin kesilmesini, Soykırıma destek veren yerli-yabancı firmalara yaptırım uygulanmasını ve de bu firmalara soykırıma destek vermekten dava açılmasını, Deniz, kara ve hava sahamızın, İsrail’e malzeme taşıyan tüm araçlara kapatılmasını, Refah utanç duvarının aşılması için tüm imkânların seferber edilmesini talep etmekteyiz.” dedi.

TÜM DİRENİŞ HATTINA SELAM OLSUN

Direniş güçlerine selam gönderen Teymur, “Hakkı ayakta tutmak arzusunda olan tüm mücahitlere selam olsun! Filistin halkına selam olsun! Kahramanca direnen ve gönlümüze su serpen İzzeddin El-Kassam, İslami Cihad ve adını saymadığımız tüm direniş hattına selam olsun!” ifadelerini kullandı.

Program Musa Sevim Hocanın okuduğu duayla sona erdi.

MURAT ORHAN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *