image


Ramazan ayının 27’nci gecesinde kutlanan Kadir gecesi bu akşam ihya edilecek. Bin aydan hayırlı ve Kur'an-ı Kerim'in indirildiği gece olan Kadir Gecesi'nin Müslümanların nasıl geçirmesi gerektiği hakkında konuşan İmam-Hatip Yusuf Çevik, Peygamber Efendimizin (Sallallahu Aleyhi Vesellem) Ramazan ayının son on gününde ibadetlerini sıklaştırdığı gibi Müslümanların da bu günlerde daha çok ibadete yoğunlaşması ve dünya mazlumlarına bolca dua edilmesi şeklinde geçirilebileceğini kaydetti.

Çevik, Ramazan ayının son 10 gününde Hazret-i Muhammed'in (Sallallahu Aleyhi Vesellem) kendisini ayrı bir heyecanın tuttuğunu belirterek, bu mübarek ay ve gecede elde edilen maddi manevi kazanımların kalan 11 aya yayılması gerektiğini vurguladı.

“Kim Kadir Gecesi'ni inanarak ve sevabını Allah’tan umarak ihya ederse Allah’u Teâlâ geçmiş günahlarını affeder”

Çevik, “Allah’u Teâlâ, Kur’an-ı Kerim’de Kadir Gecesi'nin kıymetini bize açıkça ifade etmektedir. Bu gecenin kadir ve kıymetinin bin aydan daha hayırlı ve daha bereketli olduğunu açık bir şekilde Allah’u Teâlâ bize buyurmaktadır. Müslüman’ın bu mübarek ayın son demlerinde ne yapması gerekir? Bizim önderimiz, rehberimiz ve örneğimiz Peygamber Efendimiz Aleyhisselam’ın hayatına baktığımızda özellikle Ramazan ayının son 10 gününde kendisini ayrı bir heyecan tutmuş, ayrı bir heyecan sarmış ve hatta uykusundan feragat ederek son 10 günü ihya edip ibadetle zikirle duayla geçirmiştir. Mademki Peygamber Efendimiz Ramazan ayının son 10 gününü ihya etmiş ve  tavsiye edip ‘kim kadir gecesini inanarak ve sevabını Allah’tan umarak ihya ederse Allah’u Teâlâ geçmiş günahlarını affeder’ diye buyurmuştur. Önemli olan bu mübarek ayda elde ettiğimiz maddi manevi kazanımları bütün hayatımıza bütün 11 ayımıza yaymaktır. Zaten Ramazan ayını Ramazan ayı yapan rahmet ayı yapan af ve mağfiret ayı yapan Kur’an-ı Kerim’in bu ayda nüzulüdür.” şeklinde konuştu.

Hazreti Muhammed (Sallallahu Aleyhi Vesellem) uyguladığı ve tavsiyede bulunduğu durumları hakkında bilgi veren Çevik, “Peygamber Efendimiz Aleyhisselam’ın son tavsiyelerden birisi de ‘size iki şeyi emanet ediyorum. Bu iki emanete sahip çıktığınız müddetçe maddi manevi olarak yolunuzu kaybetmeyeceksiniz’ buyurmuştur. Hazreti Ayşe annemiz ise Peygamber Efendimiz Aleyhisselam’a sormuştur 'ya Rasulallah eğer ki ben kadir gecesine denk gelirsem ne şekilde dua edeyim?' Hazreti Muhammed Aleyhisselam şu duayı tavsiye etmiş, ‘Allah’ım şüphesiz sen affedicisin cömertsin affetmeyi seversin bizi de beni de affet diye’ buyurmuştur ve bu duayı tavsiye etmiştir.” ifadelerini aktardı.

“Filistin’deki mücahit kardeşlerimizin muzaffer olması için bolca dua edilebilir”

Bu hayırlı gecede özellikle zulme maruz kalmış Müslümanlar için dua etme fırsatının olduğunu kaydeden Çevik, “Biz Müslümanlara düşen bu mübarek geceyi en güzel şekilde ihya etmek, camilerde manevi iklimden o manevi ortamdan istifade etmek bol bol ibadet etmek bol bol dünya mazlumları dünya Müslümanları için dua etmektir. Özellikle Filistin’deki, Gazze’deki muvahhid mücahit kardeşlerimizi muzaffer etmesi için bu mübarek ayın bu mübarek gecenin bu Kur’an-ı Kerim’in Hazreti Muhammed Aleyhisselam yüzü suyu hürmetine rabbim oradaki mücahitleri muzaffer etsin.” ifadelerine yer verdi. (İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *