image

Van’da mazbatanın birinci olan Dem Parti adayı Abdullah Zeydan'a değil de ikinci olan Ak Parti adayı Abdulahat Arvas'a verilmesinin ardından gözler Batman’a çevrilmişken Batman’da seçimi ikinci olarak tamamlayan HÜDAPAR adayı Serkan Ramanlı’dan alkışlanacak bir açıklama geldi.

Twitter X sosyal medya hesabı üzerinden bir kullanıcının “Serkan Bey Siz Batman’da ikinci oldunuz Bu durum Batman’da yaşansaydı siz o mazbatayı kabul eder miydiniz o koltuğa oturur muydunuz?” şeklinde sorduğu soruya HÜDAPAR Batman milletvekili ve belediye başkan adayı Serkan Ramanlı, “Kesinlikle hayır. Haram koltuğa oturmayız.” diye cevap verdi.

Daha önce de yaptığı açıklamada “Van Büyükşehir Belediyesi seçimi yapıldıktan sonra kazanan adaya mazbatanın verilmemesi, halk iradesinin gasp edilmesidir. Aday olma niteliği yok idiyse YSK neden adaylığını kesinleştirdi? Ali Cengiz oyunlarıyla koltuk kapmak, siyasetin düşebileceği en dip çukurdur.” diyerek halkın iradesine saygı duyulması gerektiğini belirten Serkan Ramanlı cesur ve adaletli tavrıyla kamuoyundan büyük beğeni aldı.  MURAT ORHAN

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *