image

Selahaddin Eyyübi Anaokulu Bahçesinde gerçekleşen orman haftası fidanı dikme törenine İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut KURTARAN, Denetimli Serbestlik Müdürü Nuh YILMAZ, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Beşir TİLEĞİ, Şube Müdürü Mehmet Şirin TEMİZ, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut KURTARAN etkinlikte yaptığı konuşmada, okul öncesi eğitime verdikleri önemi ve bu alandaki çalışmaları anlattı.

İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut KURTARAN, "Eğitim sistemimizin en önemli basamaklarından biri olan okul öncesi eğitime, eğitimcilerimiz ve velilerimizle birlikte büyük önem veriyoruz. Bu dönemde çocuklarımız, sosyal, duygusal, bilişsel ve fiziksel gelişimlerinin temellerini atarken, doğaya ve çevreye sevgi, saygı gibi değerler de kazanıyorlar. Bu nedenle, bu kritik dönemde çocuklarımızın en iyi şekilde desteklenmesi ve kaliteli bir eğitim alması bizim için büyük önem taşıyor." dedi.

Velilerin okul öncesi eğitimdeki rolüne de değinen İl Milli Eğitim Müdürü, "Okul öncesi eğitimde velilerimizin desteği çok önemlidir. Siz değerli velilerimizin desteği ile çocuklarımız, bu önemli dönemden en iyi şekilde yararlanabilirler ve geleceğe daha sağlam adımlarla ilerleyebilirler. Bugünkü etkinliğe göstermiş olduğunuz ilgi ve alaka da bunun en güzel göstergesidir." ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmanın ardından orman haftası ağaç dikme töreni Selahaddin Eyyubi Anaokulu minik öğrencileri tarafından okunan orman şarkısı ve ardından Mehmet Emin Şimşek İlkokulu öğrencilerinin pandomin gösterisi ile devam etti.

Öğrencilerin gösterilerinin ardından program Batman Orman İşletme Müdürlüğü tarafından orman haftası etkinlikleri kapsamında temin edilen 100 çam fidanının Selahaddin Eyyubi Anaokulu bahçesinde toprağa dikilmesiyle sona erdi. MURAT ORHAN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *