image

Yeni imar planı hakkında açıklama yapan Batman Tüm Emlakçılar Birliği Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Emin Değirmenci, yeni imar sürecinin Batman için büyük bir rahatlama sağladığını belirtti.

Değirmenci, imar çalışmasının Batman için bir ilk olduğunu ve 1957 yılından bu yana devam ettiğini ifade etti. Bu süre zarfında 48 bin dönüm arazinin imara açıldığını ve arsa fiyatlarının yükseldiğini söyledi. Ancak eski Vali Hulusi Şahin'in girişimleri sonucu Tarım Bakanlığından 42 bin dönümlük alanın imar izni alındığını ve plan ihalesinin yapıldığını belirtti. İmar çalışmasının tamamlanmasının ardından konut alanları, ticari alanlar, kentsel çalışma alanları ve sosyal donatı alanları gibi ihtiyaçlara yönelik planlamaların yapıldığını vurguladı.

Değirmenci, imar çalışmasının sonucunda resmi kurumların kendi ihtiyaçları için uzun süre beklemek zorunda kalmadığını ve sosyal donatı alanlarının da imar içerisinde yer aldığını söyledi. Ayrıca, güney batı bölgesinde ve körük bölgesinde herkese eşit şekilde 6 kat imar hakkı verildiğini belirtti. Güney batı bölgesindeki imar çalışmasının kısa sürede tamamlandığını ve Kuzey bölgesinde de imar düzenlemelerinin yapıldığını ifade etti.

Değirmenci, imar müdürlüğünün vatandaşların taleplerini dinlediğini ve işlemlerin kontrolü için kadastroya gönderildiğini söyledi. Sonuç olarak, 42 bin dönümlük imar çalışmasının tamamlandığını ve Batman'ın 40 yıllık imar ihtiyacının karşılandığını belirtti. Bu çalışmanın müteahhitler ve emlakçılar için de olumlu bir etkisi olduğunu vurguladı.

Değirmenci, çalışmalardan dolayı dönemin Belediye Başkan Vekili ve Vali Hulusi Şahin, Vali Ekrem Canalp, Belediye İmar Müdürlüğü ve Ankaralı Asbey harita imar firmasını tebrik etti ve teşekkürlerini iletti. Bu imar çalışmasının Batman'a yeni bir değer kattığını ve kaçak yapıların baskısının azaldığını belirtti. Dernek olarak, bölge sakinleri ve arazi sahipleri adına teşekkürlerini sundu.  MUHARREM KAYIK

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *