image

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart yerel seçimleri için AK Parti İl teşkilatının Batman’da düzenlediği mitinge katılarak vatandaşlara hitap etti.

Batman’da AK Parti Belediye Başkan adayı Adil Sebati Ceylan için Batmanlılardan destek isteyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ayrıca Batman’a yönelik yeni yatırım müjdelerini de kapsayan önemli açıklamalarda bulundu.

Kendilerinin iktidarı zamanında Batman ve diğer bölge illerinin ekonomik kalkınmasını sağladıklarını vurgulayan Erdoğan, bu sayede terörü bitirdiklerini söyledi.

Batman’a yönelik yatırımlarından bahseden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İktidarımız döneminde Batman’a 4719 yeni derslik, 39 spor tesisi, 15 bin kişilik stadyum, 1220 yataklı toplam 43 yeni sağlık tesisi yaptık. Ayrıca toplam 500 yataklı yeni hastane inşaatı devam ediyor.” şeklinde konuştu.

TOKİ yatırımlarından da bahseden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “TOKİ bünyesinde Batman’da 6352 yeni konut yaparak hak sahiplerine dağıttık. Bunun yanında 10720 bağımsız bölümün dönüşümünü sağladık. Batman için planladığımız 3 millet bahçesinden birini halkımızın hizmetine açarken diğer ikisinin yapım çalışması devam ediyor.” ifadelerini kullandı.

Muhalefetin emeklilerle ilgili eleştirilerine de değinen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Muhalefet emeklilerimizi bize karşı kışkırtmaya çalışıyor. Valizler dolusu dolarlar, eurolar nereden geldi nereye gitti belli değil. Gelin bunu da açıklayın. Emeklilerin kara paranın hesabını veremeyenlerin sözlerine itibar etmeyeceğine inanıyorum.” dedi.

Cumhurbaşkanı, Batman'da kendisinden önce halka seslenen Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in konuşmalarını dinleyip dinlemediklerini sorarak, kendisinin çalışmalarının arkasında olduğunu "Mehmet Şimşek'e tam itimadım var." sözleriyle dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının devamında "İnşallah uygulanan programın ekonomiyi yansımalarını en kısa zamanda göreceğiz." diyerek emekliler için yapılan faaliyetleri aktardı.

Cumhurbaşkanı devam eden sözlerinde şu ifadelere yer verdi;

"Emeklilerin sıkıntılarının farkındayız. Ekonomide gerçekten yetkin isimlerden oluşan güçlü bir kadro kurduk. Az önce hemşehriniz Mehmet Şimşek kardeşimi dinlediniz. Batman'ın bir evladı olan Hazine ve Maliye Bakanımız Mehmet Şimşek'e bu konuda tam itimadım var. İnşallah yılın ikinci yarısından itibaren uyguladığımız ekonomi programının olumlu yansımalarını daha net göreceğiz. Hayat pahalılığından en fazla etkilenen emeklilerimizin sıkıntılarının da farkındayız. Bu sıkıntıların hafifletilmesiyle ilgili samimiyetimizi bugüne kadar attığımız adımlarla ortaya koyduk.

Tüm emeklilerimize bir defaya mahsus 5'er bin liralık ödeme yaptık. Yılın ilk 6 ayı için maaşlara yaklaşık yüzde 50 oranında, yani enflasyonun üstünde zam yaptık. İlk defa bizim getirdiğimiz bayram ikramiyelerinde de yüzde 50 artışa gittik. Ramazan Bayramı ikramiyesini 2 Nisan'dan itibaren hesaplara yatırıyoruz.'dedi

"87 milyar liralık doğrudan destek"

 Geçen hafta kamu bankalarımızla görüşerek banka promosyonlarının da güncellenmesini sağladık. Kamu bankalarımız emeklilerimize 8 bin lira ile 12 bin lira arasında ödeme yapacak. İnşallah bundan sonra da emeklilerimize destek olmayı sürdüreceğiz. Tüm hanelere sağladığımız 25 metreküplük ücretsiz doğalgaz desteğimiz geçen sene nisan ayından beri devam ediyor. Bu çerçevede toplam 87 milyar liralık doğrudan destek vermiş olduk. Enflasyon düştükçe ve depremle ilgili yükümüz azaldıkça bütçede elimiz biraz daha rahatlayacak. Muhalefet her seçim dönemi gibi yine tıp tutarak, yalan yanlış söyleyerek emeklilerimizi bize karşı kışkırtmaya çalışıyor. Ama kendilerine geçen seçimdeki sözleri sorulunca hatırlamıyoruz diyerek işi arsızlığa vuruyorlar.

"11 aylık aranın ardından bir kez daha sizlerle kucaklaşmanın bahtiyarlığı içindeyim"

 Yaklaşık 11 aylık aranın ardından bir kez daha sizlerle kucaklaşmanın bahtiyarlığı içindeyim. Batman, bizim kalubeladan beri kardeşimiz, sırdaşımız… Biz Batman'ı ve Batmanlı kardeşlerimizi her şeyin ötesinde sadece Allah için seviyoruz. Bundan sonra da kalplerimizin kapılarını birbirimize açık tutmaya devam edeceğiz.

Meydana gelmeden önce sorun dedim katılım ne kadar? 50 bin dediler… Meydanlara sığmayan sevdanız için her birinize teşekkür ediyoruz. Mevla aramızdaki muhabbeti daim eylesin diyorum. Milletçe ve İslam alemi olarak 11 ayın sultanı Ramazan-ı Şerif'i idrak ediyoruz. Sizlerin nezdinde Batman halkının Ramazan-ı Şerif'ini tebrik ediyorum. Rabbim tuttuğunuz oruçları, yaptığınız ibadetleri bu mübarek günler hürmetine daha da artırdığınız hayır ve hasenatınızı kabul buyursun. Rabbim hepimizi sağlık ve afiyetle Ramazan-ı Şerif'e nasıl kavuşturduysa inşallah bayramına da öylece kavuştursun.

Gazze İçin Dua Edin

Cumhurbaşkanı Erdoğan İsrail vahşetini eleştirerek Gazze için dua çağrısında bulundu.

"Gazzeli kardeşlerimizin bir an önce barışa ve huzura kavuşması için de her türlü çabayı sergileyeceğiz

 Tabii kendimiz için dua ederken gönül coğrafyamızdaki kardeşlerimizi de unutmuyoruz. Terör devleti İsrail'in Filistin halkına yönelik katliamları hepimizin yüreğini kanatıyor. Tüm barbarlığına, Batılı devletlerden aldığı askeri desteğe rağmen İsrail, Gazzeli kardeşlerimizin direniş azmini tam 173 gündür kıramadı. Filistin halkı, destansı direnişleriyle tüm dünyaya insanlık, onur ve cesaret dersi verdi. Neredeyse 6 aydır aralıksız süren katliamın ardından önceki gün BM Güvenlik Konseyi acil ateşkes kararı aldı. Batı'nın şımarık ve hukuk tanımaz çocuğu olan İsrail'in alınan karara uyması için bu ülke üzerindeki baskının artırılması gerekiyor. Olumlu karşıladığımız bu kararın yerine getirilmesi noktasında Türkiye olarak üzerimize düşeni yapacağız."dedi.

Halktan Batman il ve ilçe belediye başkan adaylarını desteklemeleri talebinde bulunan Erdoğan, seçim gününe kadar partililerden çalışmalarını istedi. MUSTAFA KAYNAK

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *