image


Batman merkez Birinci Cadde'de bulunan ve kentin tek yer altı geçinde sorunlar bir türlü çözüme kavuşturulmuyor.

Her yağmur yağdığında alt geçidin birçok yerinden suların aktığın ve bazen de geçidin gölete döndüğünü belirten vatandaşlar, defalarca sorunu iletmelerine rağmen çözüme kavuşturulmadığını söyledi.

Vatandaşlar, yetkililere kentin tek alt geçidi ve aynası olan tren garı alt geçidinin en kısa sürede ya yıkılıp yeni bir tane yapılmasını ya da kalıcı ve sağlam bir bakım yapılmasını istedi.


"Belediyeden burayı onarmasını istiyoruz"

Her yağmur yağdığında aynı sorunu yaşadıklarını söyleyen Murat Gülsever, "Burası Birinci Cadde Peron Alt Geçidi'nin olduğu yerdir. Batman'ın ne eski yerlerinden biridir. Alt geçidin önünde olan çatı eskidiği için yağışlı günlerde çok zorluk yaşıyoruz ve tehlike de arz ediyor. Belediyeden burayı onarmasını istiyoruz. Alt geçitten de halen su sızmaları devam ediyor. Yetkililerden talebimiz her iki sorunu çözmeleridir. Çünkü buradan insan geçiş sayısı çok fazladır." şeklinde konuştu.

Günde yüzlerce vatandaşın buradan geçtiğini söyleyen Muhammed Koral, "Burası nerdeyse iki memleketi birleştiren tren garına gidiyor. Buradan birçok yolcu ve yabancı geliyor. Batman'ın tanıtıldığı yere bakın! Burası özellikle yağışlı günlerde su doluyor. Millet geçişlerde mağdur oluyor. Girişteki çatı ise yıkık haldedir. Burada bulunan tezgâhlar yağıştan dolayı ıslanıyor. Bu şikâyeti birçok kere belediyeye ve başka yerlere bildirdik ama şu an kadar hiçbir şekilde sorun çözülmedi. Yetkililerden isteğimiz bu mağduriyeti gidermeleridir." diye konuştu.

"Buraya en kısa zamanda bir şeylerin yapılması lazım"

Eyüp Kural ise, "Buranın sorunu çok büyüktür. Her yağmur yağdığında insanlar geçmekte zorlanıyor ve geçmek de istemiyorlar. Bu da ister istemez işlerimizi etkiliyor. Esnaf olarak bu şikâyetimizi daha önce de birçok kere dile getirdik, söyledik ve ilettik ama buraya bir şey yapılmadı. Üstlerden su akıyor ve alt geçit ise havuza dönüyor. Buraya en kısa zamanda bir şeylerin yapılmasını esnaflar olarak çok istiyoruz." şeklinde konuştu.

"Belediyenin buraya bir şey yaptığını görmedim"

Defalarca iletmelerine rağmen sorunun çözülmediğine dikkat çeken Kenan Oğuz, "Batman'da sadece bir tane alt geçit var. Ona da hiç kimse sahip çıkmıyor. İstanbul'da, Ankara'da kilometrelerce tünel yapılırken Batman neden sahipsizdir? Belediyenin buraya bir şey yaptığını görmedim. Her yerde kaldırım çalışması yapıyor o da seçimler yaklaştığı için yapıyor. Burası yıkılsın ve yeni bir köprü ya da alt geçit yapılsın. Burası böyle olmaz. Milletin halini gelip burada görsünler." ifadelerini kullandı.

"Alt geçidin içi ise çok kötü ve neredeyse her yerden su çıkıyor"

Batman'ın tek alt geçidi olduğunu belirten Nevzat Tekin, "Burası demir yolları yolcularının binip indikleri yerdir. İnsanlar buradan yoğun bir şekilde geçmektedir. Yağışlı günlerde her yerden su aktığı için insanlar buradan geçemiyor. Alt geçidin içi ise çok kötü ve neredeyse her yerden su sızıyor. İnsanlar bundan çok rahatsız oluyor. Çatı çok eski ve yapılması gerekiyor. Çoğu kırık ve yağmur suyu aşağı geliyor. Çatının üstünde taş ve parçalar var ve çürümüş haldedir. Her an düşüp birilerine zarar verebilir. 15 yıldır buradayım aynı ve benden önce de belki 20-30 yıldır aynı şekildedir." dedi. (İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *