image

Batman belediye başkan adayı Serkan Ramanlı, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla acıların ötekileştirilmemesi gerektiğini belirtti.

 “Sadece kendi acısına ağlayan gün gelir zalim olur. Ama başkasının acısına ağlamayı bilen erdemli olur, merhametli olur. Gelin biz bu memlekette daha fazla acı çekilmesine müsaade etmeyelim. Birilerinin kullandığı şiddet dilini hep birlikte reddedelim. Bu memlekette kardeşliği hakim kılalım.” Mesajıyla video paylaşan Serkan Ramanlı şiddet dili yerine kardeşlik dilinin hakim kılınması gerektiğini belirtti.

İftar sonrası bir kafede gençlerle olan sohbetin paylaşıldığı videoda Serkan Ramanlı’nın konuşmaları şu şekilde:

“Geçenlerde mecliste ki her istediğimiz zaman meclis kürsüsünde konuşamıyoruz. Bana devlet bütçesi hakkında beş dakika konuşabilirsin dediler. Kalktım dedim ki yine şu rakamlardan istatistiklerden bahsedeceğim; ama herkes rakamlardan bahsediyor sonra dedim ki bir noktaya değineceğim birçok partinin, hareketin mensuplarının çocukları bir şekilde zamanında öldürüldü. Herkes kendi yarasına ağlıyor başkasının yarası söz konusu olduğunda suskunluğa bürünüyor. Ben bunu değiştireceğim dedim.

Meclis kürsüsüne çıktım, kayıtlar internette Youtube’da vardır. Dedim ki Yasin Börü’den bahsedeceğim bahsettim de. Eren Bülbül’den ki hepsi çocuktur Berkin Elvan, Uğur Kaymaz, Ceylan Önkol, Veysel Atılgan hepsinden bahsettim.

İnsanlara şu mesajı vermek istedim. Sadece kendi acınıza ağlamayın merhametli olun başkasının acısını da hissedin. Sadece ben demeyin. Şimdi Ak Parti ile Mhp Eren Bülbül diyorlar bazen de Yasin Börü’den bahsediyorlar. Diğer yandan Berkin Elvan da çocuktu. 13-14 yaşlarındaydı öldürüldü demiyorlar, ondan bahsetmiyorlar. Bir diğeri, kapısının önünde öldürülen Uğur Kaymaz’dan bahsetmiyorlar. Askerlerin bombalarıyla ölen Ceylan Önkol’dan bahsetmiyorlar. Bunların hepsinin bizim acılarımız olduğunu anlatmak istedim. Hepsi de bizim çocuklarımızdır. Kimse başkasının acısına gözlerini kapatmasın.

Hatırlıyorum Kobani’ye IŞİD saldırıları olduğu zaman birçok kez açıklama yaptık. Şu da bir gerçek ki sesimiz herkes gibi kitlelere ulaşmıyordu. Geçen seçimlere kadar ki biz partimizi 2012 yılında kurmuşuz. 11-12 yılı aşkın bir zaman olmuş. Kimse 10 yıl önce söylediğimden haberdar değil. Çünkü sesimiz kimseye ulaşmıyordu. Kimsenin bizden herhangi bir umudu yoktu. Bunlar var mıdırlar, yok mudurlar bile demiyorlardı. Meclise girdikten sonra herkesin kameraları bize yöneldi. Mikrofonlarını bize uzattılar. 8 yıl önce söylediğimi şimdi de söylüyorum; ama sanki bugün söylemişim gibi anlıyorlar. Daha yeni mi uyandın diyorlar. Onlara diyorum ki, efendim bütün kayıtlarımız internette mevcut. Daha önce de bunları söylemişiz.”   MURAT ORHAN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *