image

Batman’da partisinin yerel seçim mitingine katılan HÜDA PARGenel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, yaptığı konuşmada belediyeciliği halkahizmet etme kapısı olarak gördüklerini ve bu yüzden seçmenlerin kendilerinitercih etmesini istediklerini söyledi.

“Gazze’de 169 gündür zulüm var”

Konuşmasına Gazze’de yaşanan insanlık dramından bahsederekbaşlayan Yapıcıoğlu, “Kardeşlerim, bugün 24 Mart. Aksa Tufanı’ndan bu yana 169gün geçti. Kimyasal silahlar dahil her türlü silah kullanılarak bir soykırımyapılıyor. 40 bine yakın şehit, 70 binden fazla yaralı var. Şehitlerin ve yaralıların%72 si kadın ve çocuk. Hastaneler, camiler, kiliseler, okullar vuruluyor.Hastanelerin içinde doktorlar, hemşireler, hatta hasta ve yaralı bebekleröldürülüyor.” ifadelerini kullandı.

Küresel sistemin mazlumları korumadığını hatırlatanYapıcıoğlu, “Siyonist katillerin çiğnemediği hiçbir ahlak kuralı, hiçbir insanideğer kalmadı. Katliam, soykırım devam ediyor. Ben insanım diyen buna kayıtsızkalamaz. Dünya halkları ayakta, yönetimler ise seyirci. Küresel sistem tıkanmışve sadece emperyalistlerin çıkarlarını korumak üzere dizayn edildiği içinmazlumları korumaya yarayacak bir adım atılamıyor.” dedi.

“Bugün 24 Mart. 8 gün önce Halepçe katliamının yıldönümüydü.Halepçe yapılan soykırımın üzerinden tam 36 yıl 8 gün geçti. 36 yıl önceHalepçe’de 5 binden fazla kardeşimiz yine kimyasal silahlarla şehit edildi.Vahşet o kadar büyüktü ki üzerinden geçen yıllara rağmen acısı hala yürekleriyakmaya devam ediyor.” diyen Yapıcıoğlu, “Filistinliler gibi Kürtler de çokacılar çektiler. Bu nedenle Gazze’yi en iyi bir Kürt olarak biz anlıyoruz.Halepçe’yi yaşayan, Zilan’ı yaşayan Kürtler herkesten fazla Gazze’yisahiplenmelidir.” ifadelerini kullandı.

“Dünkü Halepçe’nin ile bugünkü Gazze’nin failleri aynıdır”

Halepçe ve Gazze’de yapılan zulmün faillerinin aynı olduğunuvurgulayan Yapıcıoğlu, “Kardeşlerim! Dün Halepçe’de soykırımı destekleyenlerile bugün Gazze’de katliamı destekleyenler aynı devletlerdir. Dün Halepçe’desoykırım uygulanırken sessiz kalanlar ile bugün Gazze’de katliama sessizkalanlar aynı devletlerdir. Dün Saddam’a kimyasal silahları verenlerle bugünSiyonistlere mühimmat gönderen, askeri, siyasi her türlü desteği verenler aynızalimlerdir. Türkiye’den Siyonistlerle yapılan ticaretin hiçbir şey olmamışgibi devam etmesi kabul edilemez. Hükümete bir an önce Siyonistlere malgönderilmesinin durdurulması çağrısında bulunuyoruz. Halkımıza sesleniyoruz: Siyonistleremal götüren Türkiye firmalarına ve şirketlerine de boykot uygulayın.” şeklindekonuştu.

“Türkiye’deki en yakıcı meselelerden biri Kürt meselesidir”

Türkiye’de yaşanan Kürt meselesine de değinen Yapıcıoğlu şuifadeleri kullandı:

“Kardeşlerim, aziz Batmanlı hemşerilerim!

Bölge barışının önündeki en büyük engel ve dünya barışına enbüyük tehdit Siyonist rejim ve onun ideolojisidir.

Türkiye’deki en yakıcı meselelerden biri ve yeni yüzyıldamutlaka çözülmesi gereken öncelikli mesele ise Kürd meselesidir.

Toplumsal huzurun sağlanması, iç barışın temini vekardeşliğin tesisi için mutlaka meselenin adalet temelinde çözülmesi gerekir.Silah, şiddet çözüm getirmedi getirmeyecek. Şiddetle mesafe alınmadı. milletekaos, sıkıntı, eziyet bıraktı, ortada bir çözüm yok. Bu yüzden bu meseleyisuhuletle, siyasetle ve hikmet ile çözümün adresi HÜDA PAR’dır. Bu konudamecliste çalışıyoruz ve bu meselenin çözümü için bundan sonra bu konuda dahafazla çaba harcayacağız.

Birilerinin Kürdlere siyaset diye gösterdikleri şey Türksoluna hamallık etmekten başka bir şey olmamıştır. Türk solunu meclisetaşıyanlar HÜDA PAR’ın meclise girmesinden rahatsızlık duyuyor. Hatta siyasetyapmamızdan bile rahatsız oluyorlar. Anadilinizi seçin diye yaptığımız çağrılardanbile rahatsız oluyorlar ve izin vermeyeceklerinin söylediler. Şeyh Said’eyapılan saldırılarla ilgili tepki gösteremediler. Aslında Şeyh Said hakkında daİslami kimliğinden dolayı iyi düşünmüyorlar. İdeolojik akrabalarıyla paraleldüşünüyorlar fakat açıkça dile getirmekten korkuyorlar.

Kürdlerin birliğinden Dem vuranlar bir fotoğraf karesinebile tahammül edemediler.  Kürdleribirbirine karşı kışkırtan düşmanlaştıran nefret dili kimseye fayda sağlamaz.Kürdlerin oylarıyla meclise taşınan, kendilerine bile faydası olmayan marjinalTürk solunun devrim fantezilerine Kürd halkının çocuklarının kurban edilmesinerazı değiliz.

(Serkan’ın elini tutup havaya kaldırarak) milletine hizmetiçin tutulacak el bu eldir.

Ey Batmanlılar oy vereceğiniz Kürd bu Kürttür, destekvereceğiniz Kürd bu Kürttür. Eli tutulacak Kürd buradadır. Hizmet edecek,inancına sahip çıkacak ve anadilini savunacak, örfüne sahip çıkan Kürd iştebudur, buradadır. Sizden biri, aranızda yaşayan hemşeriniz, derdinizledertlenecek, size hizmet etmeyi şeref sayan, ithal olmayan, paraşütle inmeyenbir kardeşiniz.”

"Milletimiz ailesine düşkündür"

Toplumu ayakta tutan en önemli unsurun aile yapısı olduğunu vurgulayanYapıcıoğlu şöyle dedi:

“Değerli Batmanlı kardeşlerim!

Milletimiz ailesine düşkündür. Akraba ilişkileri, ailebağları güçlüdür. Aile toplumun temel taşıdır, milletlerin devamınınteminatıdır. Küresel zalimlerin yeni hedeflerinden biri de ailedir. Ahlakı veaileyi yok etmek gibi şeytani planları hayata geçirmişlerdir. Dünya nüfusununfazla olduğunu söylüyorlar. Kapitalist düzen makineleşme nedeniyle daha azinsan gücüne ihtiyaç duyduğu için köle gibi çalıştıracağı insanların dışındadiğerlerini yük olarak, fazlalık olarak görüyorlar. Bu nedenle aileye savaşaçtılar. Bu yüzden cinsi sapıklıkların yayılması için her yolu deniyorlar.İnsanların aile kurmasını ve çocuk sahibi olmasını istemiyorlar. Bunun içinfarklı renklerdeki işbirlikçilerini de maaşa bağlamışlar. Bazıları da gönüllüolarak bu işi yapıyorlar. Siyaset görüntüsü altında aileye saldırıyorlar,özgürlük adı altında sapıklığı savunuyorlar.

Aile sizin yuvanızdır, geleceğinizdir, namusunuzdur.Ailenizi, çocuklarınızı, neslinizi korumak istiyorsanız adres burasıdır. Aileneslinizin devamıdır. Aileyi kötü ve kabus olarak gösterenler sizin dostunuzdeğildir. Sizin neslinizin yok olmasını istemektedir. Millet olarak yokolmamızın planlarını yapmaktadırlar. Özetle sizin de milletin de düşmanıdırlar.Koyun postuna bürünmüş kurtlardır.”

“Belediyeciliğin asıl görevi hizmettir”

Batmanlıların kendilerine hizmet edecek adaya oy vermeleriniisteyen Yapıcıoğlu, “Kıymetli Batmanlılar! Önümüzdeki Pazar sandığa gideceğiz.Mahallemize muhtar, belediyemize başkan seçeceğiz.

Belediyelerin fonksiyonu hizmettir. Ancak bir kısımadayların hatta partilerin kamuoyuna açıkladıkları projeleri yok. Zaten hizmetdiye bir dertleri de yok. Bazıları ise zihnen yorulmuş, yozlaşmış ve yaşlanmışbir görüntü veriyorlar.

Belediyelerin pek çoğunda rüşvetsiz iş görebilmek neredeyseimkansız hale gelmiş. Yolsuzluk yapıldığına dair genel bir kanaat var. İsrafınhaddi hesabı yok. Adam kayırma normal hale gelmiş. İstisnalar hariç belediyelerborç içinde yüzüyorlar. Ama yine de milleti ifsad edecek programlara çok büyükbütçeler ayırabiliyorlar.

Siyaset adı altında bu milletin sırtından nemalananlarbelediyenin asli görevlerini yapmadı. Bu halk temiz suya, temiz çevreye gerçekbir hizmete hasret kaldı. Siyasi konular öne çıkarılarak belediyede yapılanyanlışlıklar örtülemez.

Yerel seçimin temel amacı halka hizmet edenlerinseçilmesidir. Siyasi konuları bahane ederek malınızı çalmalarına izin vermeyin.Yapmaları gereken hizmeti yapmayacaklara oy ve destek vermeyin.” ifadelerini kullandı.

CHP’ye: “Sen önce bu paraları nereden aşırdığını anlat”

CHP’nin hizmet üretmek yerine iftira siyaseti yürüttüğünübelirten Yapıcıoğlu, şöyle konuştu:

“Hizmet üretme kapasiteleri olmayanlar sağa sola saldırıpçapsızlıklarını örtmeye çalışıyorlar. Aslında halka hizmet etme niyetleri yok.Kendi ideolojilerine hizmet etmeyi yeterli görüyorlar. Geçenlerde memleketin enönemli sorunlarının sebebi olan CHP’nin Afyon belediye başkan adayı mitingdeDEM parti hariç her partiye kapımız açık olacak dedi. İşi de gücü de bize karşıiftira ve yalan kampanyası yürütmek olan CHP’nin Geçici Genel Başkanınınözellikle İstanbul’daki DEM seçmenini küstürmemek için bunu tamir etmek içinbir yalan söyledi. Afyon adayının sürçü lisan ettiğini ve bunu düzeltmesiniistediğini söyledi. Ama Afyon adayları sürçü lisan olmadığını, sözününarkasında olduğunu söyledi. Yani geçici genel başkanını yalanladı. Ama bu seferDEM’in yanına HÜDAPAR’ı da ekledi. Yani belediyenin kapısı Kürde kapalı. Evet,kardeşlerim bu sürçü lisan değil, CHP zihniyetinin açığa vurulmasıdır.Yüzyıllık sorunların sebebi bu CHP’nin zihniyetidir. Kurduğu inkar, tenkil veasimilasyon sistemidir. Millete tepeden bakan kibri ve efendilik taslamahastalığıdır.

Bir de geçici genel başkanın ne kadar rahat ve sıkılmadanyalan söyleyebildiğinin de ortaya çıkmasıdır. Aslında bizimle ilgili ortayatürlü türlü yalanlar atarak arka odalarda haram paralarla kuleler yapıyorlar.Çapsız yalancı, sen önce bu paraları nereden aşırdığını anlat, hikaye anlatma.

Daha düne kadar, “devlet bir fon oluşturup kimsesizkadınlara sahip çıkmalıdır” sözümüzü çarpıtarak, “kadınları sokak hayvanlarıgibi sahiplendirecekler” diye alçakça saldırdıktan dakikalar sonra AdanaSeyhan’da kendi adayını sahip çıkın diye kalabalığa seslendi. Senin mantığınagöre Seyhan Belediye Başkanını sahiplendirmek niyetini mi açığa vurdun? Geçen salıgünü Van’da da söyledim. Çok yalancı gördüm, gördüklerim arasında bu kadarrahat, bu kadar büyük yalanları sıkılmadan tekrar tekrar söyleyenlerin en büyüğübu geçici genel başkan diyebilirim.”

“Bu sefer HÜDA PAR deyin, değişim başlasın!”

Sosyal belediyecilik anlayışının ve hizmetin yaygınlaşmasıiçin bu sefer kendilerine oy verilmesini isteyen Yapıcıoğlu, “Bir tarafta lüksve şatafat içinde israf edenleri, diğer tarafta çocuğuna bir çikolataalamayanları görüp isyan edenler! Nesillerin ifsada sürüklendiğini görüpçaresiz hissedenler! Onu da bunu da denedik, birşey değişmedi, diyenler!Çaresiz değilsiniz. Bu sefer HÜDA PAR deyin, değişim başlasın.

 Emeklilergeçinemiyor, ev sahibi olmayanlar, aldıklarını kiraya veriyorlar. Kaynak yokmu? Memleketin kaynaklarının adil dağıtılmaması problemi var. Sosyalbelediyecilik projelerimizle dar gelirli vatandaşlarımıza emeklilerimize nefesaldıracağız.

Gençlerimizi oy deposu olarak gören ama ifsad projelerinetedbir almayanlar hatta bu projelere destek verenler bunun nasıl bir sonuçdoğuracağını hesap edemiyor mu? Yetki verin ifsadın önüne geçelim.” dedi.

Konuşmasında gençlere özel yer veren Yapıcıoğlu şöyle dedi:

“Gençler! Size sadece oy deposu olarak bakanları biliyoruz.Sizin talepleriniz, beklentileriniz var. Onları da biliyoruz. Destek verinmaddi - manevi sorunlarınıza çare olalım, çözüm getirelim.

Hanım Kardeşlerim! Biliyoruz sizin de şikayetleriniz var,rahatsızlıklarınız var, itirazlarınız var, bu sisteme ve mevcut yönetimanlayışına karşı isyanınız var. Ama çaresiz değilsiniz, alternatifsizdeğilsiniz. Artık HÜDA PAR var. Sandıklara gidin. Hüdapara oy vererek elimizigüçlendirin, derdinize çare olalım, çözüm için çalışalım.”

“Bu seçim, sizi yok sayanlara vereceğiniz cevaptır”

Önümüzdeki hafta sonu yapılacak seçimde HÜDA PAR’ın zaferiiçin destek talebini yineleyen Yapıcıoğlu, “Muhterem kardeşlerim! Gelecek pazarseçimdir. Bu son hafta herkes tanıdıklarına ulaşsın. Hiç kimse ulaşılmadıkkimseyi bırakmasın. Bütün mesainizi harcayın. Bu seçim, sizi yok sayanlaravereceğiniz cevaptır. Bu yüzden en büyük gayretinizle inanmış ve kenetlenmişsamimi insanların neler yapabileceğini herkese gösterelim inşaallah. Bütünkardeşlerimize güveniyoruz bu hafta seferberlik haftasıdır. Bu sefer, HÜDA PARseferidir.” ifadelerini kullandı.

Konuşmasını Kürtçe ile bitiren Yapıcıoğlu şunları söyledi:

“Ya Rab! Tu me mahcup nekî.

Me ji haq u adaletê dur nexî

Milletê me u memleketê me ji her xerab u xerabiyê, ji afat ubelayan muhafaza bikî.

Geli xelqê me ye Batmanê werin em bejin ev car HÜDA PAR.

Emê çî bêjin?  EV CARHÜDA PAR.

Bimînin di xêr u xweşiye de.”

MUSTAFA KAYNAK

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *