image

HÜDA PAR Batman İl Başkanlığı’nın 31 Mart yerel seçimler öncesi tertip ettiği miting, Kültür Camii önünde on binlerce vatandaşın katılımıyla gerçekleştirildi.

Okunan Kur’an-ı Kerim ile başlayan mitingin açılış konuşmasını HÜDA PAR Batman il Başkanı Davut Şahin yaptı. Amaçlarının Batman'a hizmet olduğunu ve hizmet yapmak isteyenin sevgiyle yola çıkması gerektiğine inandıklarını vurgulayan Şahin, amaçlarının halkla bütünleşerek Batman için bütün imkanları seferber etmek olduğunu ifade etti.

Bu Sefer HÜDA PAR, Ev Car HÜDA PAR

HÜDA PAR Batman Belediye başkan adayı Serkan Ramanlı, kürsüye çıkmadan önce mitinge gelen partililerin arasında dolaşarak partililerle selamlaştı. Mitinge katılan coşkulu kalabalık, sık sık “Bu sefer HÜDA PAR, ev car HÜDA PAR” sloganları attılar.

“Batman'ın gururu Serkan Ramanlı” sloganları eşliğinde kürsüye çıkan Ramanlı, sözlerine besmele ile başlayarak mitinge katılan partilileri selamladı.

Mitinge katılan on binlere teşekkür eden Ramanlı, “Bu kalabalık gösteriyor ki dem gelmiştir, HÜDA PAR’ın demi gelmiştir” diyerek sözlerine başladı.

Beko Avan’lara kulak asmıyoruz, bizim amacımız hizmettir!

Hitabına Bediüzzaman Sait Nursi’yi anarak başlayan Ramanlı, Dün Bediüzzaman'ın vefat yıl dönümüydü. O Bediüzzaman ki, bizim önderimizdir, rehberimizdir, yol göstericimizdir. Bediüzzaman ne söylüyordu biliyor musunuz? “Birlikte kuvvet, beraberlikte hayat, kardeşlikte saadet, hükümette selamet vardır.” Onun bize nasihati şuydu: Sevgi ve muhabbet ipini tutun ve bırakmayın. Biz de sevgiyi elden bırakmıyor, milletimizle tuttuğumuz sevgi ipini bırakmıyor, bizi birbirimizden uzaklaştırmaya çalışan ‘Beko Avan’lara kulak asmıyoruz. Biz ‘Mem’iz, ‘Zin’e aşığız. Zin memleketimizdir, halkımızdır, Batmanımızdır!” dedi.

Milletvekilliği seçimlerinde elde ettikleri başarıyı tekrarlamak istediklerini belirten Ramanlı, “Geçen sene milletvekili seçimlerinde boşuna “Em é hev ın” demiyorduk. O zaman sesimize kulak asmayanlar, bizim güneşimizin doğuşunu gördükleri halde bizim güneşimizin bu kadar yükseleceğine inanmayanlar bizi önemsemiyorlardı. Fakat bugün güneşimizin ne kadar parladığını görünce neye uğradıklarını şaşırdılar. Biz diyoruz ki, bizden korkmayın, bizden korkmanıza gerek yok. Biz halkımızın hizmetkarıyız. Bizim amacımız hizmettir.”

“Hizmet edebilmek için icra makamında olmak lazım”

Ramanlı, belediye başkanı adayı olma gerekçesini şu sözlerle açıkladı: Batman'ın vekili olarak kaymakamlardan, valilerden, müdürlerden sorunlarımız için taleplerde bulunuyoruz, ricacı oluyoruz. Şehrimizin sorunlarının çözümü için elimizden geleni yapıyoruz ama istemekten başka elimizden bir şey gelmiyor. Artık isteme makamından icra makamına geçmek istiyorum. Yani iş yapan, sorun çözen noktada olmak istiyorum. Çünkü Batman’ın birçok hizmete ihtiyacı vardır. Bu yüzden belediye başkanlığına aday oldum. Biz irademize sahip çıkmak istiyoruz. Ne Ankara’nın ne Kandil’in kayyumunu istemiyoruz.”

“Evlenecek gençlere yardımcı olacağız”

Batman'a yapacakları hizmetlerden ve projelerinden bahseden Ramanlı, gençlerin kendi işlerini kurabilmeleri için hibe krediler ve destekler vereceklerini söyledi. Evlenecek gençlere yardımcı olacaklarını ve çeyizleri ile ev ihtiyaçlarını karşılayacakları sözü vererek, “Yeter ki siz evlenmeye karar verin, gerisini bize bırakın. Tabii evleneceğiniz kişiyi de siz bulacaksınız, onu da bize yüklemeyin. Kadınlarımız, annelerimiz maalesef toplumun içinde hakkettiği yeri bulamıyor. Yapacağımız sosyal tesislerle bu konudaki ihtiyacı da karşılamış olacağız.” şeklinde konuştu.

“Gültepe’de ne varsa İpragaz’da da olacak”

“Batman'da ailelerimizi perişan eden ve anneyle çocuğu birbirinden ayıran uyuşturucu ile mücadele edeceğiz.” diyen Ramanlı, “Bu sorunun üzerinde hassasiyetle duracağımızı buradan duyurmak istiyorum. Batman'ın hakkettiği hizmeti alabilmesi için, Gültepe’de ne varsa İpragaz’da da onun da olması için, Kültür’de ne imkan varsa Aydınlıkevler'de de aynısının olması için çalışacağız. MUSTAFA KAYNAK

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *