image

Batman’da yapılan yerel seçim mitingine katılan HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, yaptığı konuşmada belediyeciliği halka hizmet etme kapısı olarak gördüklerini ve bu yüzden seçmenlerin kendilerini tercih etmesini istediklerini söyledi.

Yapıcıoğlu, “Belediyelerin fonksiyonu hizmettir. Ancak bir kısım adayların hatta partilerin kamuoyuna açıkladıkları projeleri yok. Zaten hizmet diye bir dertleri de yok. Bazıları ise zihnen yorulmuş, yozlaşmış ve yaşlanmış bir görüntü veriyorlar. Belediyelerin pek çoğunda rüşvetsiz iş görebilmek neredeyse imkansız hale gelmiş. Yolsuzluk yapıldığına dair genel bir kanaat var. İsrafın haddi hesabı yok. Adam kayırma normal hale gelmiş. İstisnalar hariç belediyeler borç içinde yüzüyorlar. Ama yine de milleti ifsad edecek programlara çok büyük bütçeler ayırabiliyorlar.” ifadelerini kullandı.

“Size hizmet edecek adaya oy verin”

Seçmenin kendisine hizmet edecek adaya oy vermesi gerektiğini belirten Yapıcıoğlu, “Siyaset adı altında bu milletin sırtından nemalananlar belediyenin asli görevlerini yapmadı. Bu halk temiz suya, temiz çevreye gerçek bir hizmete hasret kaldı. Siyasi konular öne çıkarılarak belediyede yapılan yanlışlıklar örtülemez. Yerel seçimin temel amacı halka hizmet edenlerin seçilmesidir. Siyasi konuları bahane ederek malınızı çalmalarına izin vermeyin. Yapmaları gereken hizmeti yapmayacaklara oy ve destek vermeyin.” dedi.

“Gazze 169 gündür bombalanıyor”

Konuşmasında Gazze’de yaşanan insanlık dramından da bahseden Yapıcıoğlu, “Kardeşlerim, bugün 24 Mart. Aksa Tufanı’ndan bu yana 169 gün geçti. Kimyasal silahlar dahil her türlü silah kullanılarak bir soykırım yapılıyor. 40 bine yakın şehit, 70 binden fazla yaralı var. Şehitlerin ve yaralıların %72 si kadın ve çocuk. Hastaneler, camiler, kiliseler, okullar vuruluyor. Hastanelerin içinde doktorlar, hemşireler, hatta hasta ve yaralı bebekler öldürülüyor.” şeklinde konuştu.

Küresel sistemin mazlumları korumadığını hatırlatan Yapıcıoğlu, “Siyonist katillerin çiğnemediği hiçbir ahlak kuralı, hiçbir insani değer kalmadı. Katliam, soykırım devam ediyor. Ben insanım diyen buna kayıtsız kalamaz. Dünya halkları ayakta, yönetimler ise seyirci. Küresel sistem tıkanmış ve sadece emperyalistlerin çıkarlarını korumak üzere dizayn edildiği için mazlumları korumaya yarayacak bir adım atılamıyor.” ifadelerini kullandı.

MURAT ORHAN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *