image


İstanbul'da düzenlenen "Avukatlar Buluşması" iftar programında konuşan Tunç, "Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılının başında olduğumuz şu kritik süreçte darbeci anayasadan da kurtulmak durumundayız." ifadelerini kullandı.

Bakan Tunç "Bunun için de inşallah Türkiye Büyük Millet Meclisinde bir uzlaşma sağlanır ve milletimize olan borcumuzu yerine getiririz. Demokratik, katılımcı, sivil, temel hak ve özgürlükleri öne alan bir toplumsal sözleşme hüviyetinde yeni bir anayasa inşallah yapar ve milletimize olan borcumuzu ödemiş oluruz. Bu gelişme ve kalkınma hamlesi inşallah yerel seçimlerden sonra hızlanarak devam edecek. Bu reform süreci 31 Mart sonrası daha da hızlanacak çünkü önümüzde 4 yıllık bir istikrar süreci var." şeklinde konuştu.

Darbeci ve vesayetçi anlayışın ortaya çıkmaması için önemli yapısal reformları hayata geçirdiklerini kaydeden Bakan Tunç, Anayasa değişiklikleri yaptıklarını, temel hak ve özgürlüklerin önündeki engelleri birer birer kaldırdıklarını ifade etti.

Başörtüsü ve katsayı problemlerinin tarihe karıştığını, özgürlüklerin önündeki engelleri kaldırdıklarını, kişisel verilerin, özel hayatın korunmasını, hak arama yollarını geliştiren reformları hayata geçirdiklerini belirten Tunç, "Darbeci vesayetçi anlayışa yol açan kurumlarımızı reforme ettik. Bunlar hayal bile edilemezdi. Milli Güvenlik Kurulu, Yüksek Askeri Şura, Hakimler Savcılar Kurulu, Anayasa Mahkemesi, tüm bunların yapısını demokratik hukuk devleti ilkesine uygun hale getirdik. Milletimizin onayıyla bunları yaptık. Anayasamızda ‘darbeciler yargılanamaz’ diye bir hüküm vardı, kaldırdık. Gerektiğinde sıkı yönetim ilan edilebilir diye bir madde vardı, kaldırdık. Anayasadaki vesayetçi, darbeci ruhu azaltan önemli reformları milletimizin desteğiyle gerçekleştirdik" dedi. (İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *