image


Mülteciler, kendilerini taşıyan teknenin ve onları kurtarmaya çalışan bir balıkçı teknesinin çarşamba günü alabora olmasının ardından mahsur kalmış halde bulundu.

Endonezyalı yetkililer, 10 kişinin yerel balıkçı tekneleriyle nakledildiğini, Endonezya gemisinin ise 59 kişiyi kurtardığını söyledi.

Kurtarılan mülteciler, batan teknede yaklaşık 150 kişinin bulunduğunu ifade etti.

Gemide çekilen fotoğraflara göre kurtarılanlar erkek, kadın ve çocuklardan oluşuyordu.

Kasım ayından bu yana Myanmar’da zulüm gören yüzlerce Müslüman, Bangladeş'teki kamplarından kaçarak deniz yoluyla teknelerle Endonezya'nın batı ucundaki Açe eyaletine gitmeye çalışıyor.

BM'ye göre Kasım ayının ortasından bu yana 1.700'den fazla Rohingyalı mülteci, Endonezya’ya ulaştı ve bunun, 2015'ten bu yana takımadalara gerçekleşen en büyük Rohingyalı göçü oldu kaydedildi.

Rohingyalı Müslümanlar 2017 yılında Myanmar ordusunun zulmüne maruz kaldı ve yaklaşık bir milyon kişi Bangladeş'e kaçtı. Buradan da her yıl binlerce kişi Malezya ya da Endonezya'ya ulaşmak için uzun ve pahalı deniz yolculukları yaparak hayatlarını riske atıyor.

Açe'ye yeni gelen Rohingyalı mülteciler, “bir milyondan fazla insana ev sahipliği yapan Bangladeş'teki Cox's Bazar ve çevresindeki kamplarda artan vahşetten kaçtıklarını ve çetelerin düzenli olarak fidye için kamp sakinlerini kaçırıp işkence yaptığını" söylüyor. (İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *