image

Batman merkez okullarından Atatürk Ortaokulu özüne bağlı, yenilikçi, üretken ve çağdaş eğitim anlayışıyla “14 Mart Dünya Pİ Günü”nü büyük bir coşku ile kutladı.

Ünlü matematik sabiti olan “Pİ” sayısını tanıtarak Pİ sayısının gizemine ve işlevine dikkat çekmek isteyen ve öğrencilerin belleklerinde kalıcı iz bırakarak matematiği öğrencilere eğlenerek sevdirmeyi hedefleyen okulun Matematik öğretmenleri Süleyman Acar, Zeynep Akın, Metin Direk, Esra Sürer, Nejla Orak ve İrfan Baran, 14 Mart “Dünya Pİ Günü” kapsamında, çok dikkat çekici etkinlik, yarışma ve eğlenceli sunumlarla öğrencilerine farklı bir gün yaşattılar.

Pi-lav, Pi-liç etkinliği

Şölen havasında geçen etkinlikler zinciri 5 martta başladı. Öğrenci velileri ve öğretmenlerin hazırladığı Pİ ile başlayan yemeklerin (pi-liç, pi-de, pi-rzola, pi-de, pi- lav, pi-laki, pi-zza... vs) ve üzerinde Pi yazan çeşit çeşit pasta, kısır ve kurabiyelerin hazırlanıp yenmesi ile etkinliklere start verildi. Ardından 14 Mart günü Batman geneli olan Atatürk Ortaokulu 4.Geleneksel Pi Yarışması düzenlendi. Yarışmaya Batman merkez, ilçe ve köy okullarından 23 okul katılım sağladı.

Birinciye 1500 TL ödül

Yarışmada, Fatih İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Osman Güçin birinci, Seyitler İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Neslihan Özdemir ikinci ve Muhammet Şehmus Ersöz Ortaokulundan Pelin Nisa Aslan üçüncü olarak tamamladı. Başarılı olan öğrencilerden birinciye 1500 TL, ikinciye 750 TL ve üçüncüye 500 TL’lik ödül verildi.  Ödül dağıtım töreninin ardından etkinlik son buldu.

Yapılan etkinlikler hakkında konuşan Atatürk Ortaokulu müdürü Sabahattin Sincar, “Atatürk Ortaokulu olarak etkinliğe büyük emek veren başta koordinatör öğretmenimiz Süleyman Acar’a ve matematik zümresine, eşsiz şarkı yorumları ile rehber öğretmenimiz Halil İbrahim Akgün ve müzik öğretmenimiz Süleyman Toy’a, katılım sağlayan tüm öğrenci, öğretmen ve velilere, ardından da bizlere sponsor olan başta VİTAMİN Kurs Merkezi, Adopen Özhan Yapı ve Mega Kırtasiye’ye teşekkürlerimizi sunuyoruz.” dedi. MUSTAFA KAYNAK

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *