image

Öztüzün: Partim Bana İftira Atıyor Beni Hedef Gösteriyor.

Dem Parti Batman belediye eşbaşkan adayı Mehdi Öztüzün Youtube üzerinden yayımladığı bir videoyla Dem Parti yönetiminin kendisine iftira attıklarını onu hedef gösterdiklerini belirtti.

Dem Parti ön seçim yoklamasında en yüksek oyu almasına rağmen asıl aday olarak gösterilmeyip ilk sıra meclis üyesi yapılan Dem Parti Batman belediye eşbaşkan adayı Mehdi Öztüzün, Serkan Ramanlı ile olan fotoğrafı üzerinden tepki gösteren Dem Parti il yönetimi hakkında açıklama yaptı.

Dem Parti ön seçiminde yeterli oyu almayan il yönetimindekilerin kendisine tuzak kurmaya çalıştıklarını, halkın bu dönemde tarihi bir duyarlılık göstererek kendisini desteklediğini ama Dem Parti yönetiminden hiç destek görmediğini aksine ayağını kaydırmaya çalıştıklarını iddia etti.

Dem Parti yönetiminin Abdullah Öcalan’ın fikirlerinden uzaklaştıklarını eğer Öcalan'la görüşme fırsatı doğarsa tüm siyasi çalışmaları bırakabileceğini belirtti.

İşte Mehdi Öztüzün’ün açıklamalarından öne çıkanlar:

“Bu fotoğraf olayı hakkında kamuoyunu ve halkımızı bilgilendirme ihtiyacı duyduk. Bugüne kadar herhangi bir açıklama yapmadık. Ama kamuoyunda halkımızın bir şeyleri bilmesi gerektiği ihtiyacı da olduğundan bu açıklamayı bugün yapıyorum.

Şu fotoğraf olayı ben Petrolspor maçlarına gitmeye çalışıyorum. On beş gün önceki maça da gittim. Seyircinin Eş başkanlarının haberi var maça gideceğin de. Maçtan bir gün önce eş başkan adayımız Gülistan Sönük kendisinin de maça gelmek istediğini söylemesi üzerine tamam dedim ben gençlerle konuşurum ayarlarız. Gençlerle konuştum. Ama o telefonuma cevap vermedi hala da dönüş yapmış değil.

Ondan sonra bizim gençlerimizle, bizim mahalle, Bağlar Mahallesi'nin gençlerimizle beraber kalabalık bir şekilde stadyuma giriş yaptık. Taraftarın büyük ilgisiyle karşılaştık ve halkın başkanı halkın içinde sloganı, tezahüratı yaptılar. O ara Serkan Ramanlı protokol tribünde oturuyordu. Biz maç izlemeye devam ettik, tezahüratlar eşliğinde. Maçımızı izledik. Maça konsantre olduk.

Sonradan Serkan Ramanlı geldi yanımıza ve öyle ben maçı izlerken öyle bir fotoğraf çıktı. Şimdi bundan sonraki olay bu tweet resmi hesapta paylaşma olayı benimle görüşmeden tweet paylaşın diyor. Benden benim il yönetimin yetkililer Benden olayın nasıl olduğu ile ilgili herhangi bir açıklama dahi almadan, sormadan açıklama yapıyor. Ben o tweet'i ben Twitter'da gördüm.

Yani ben il başkanı veya yönetim bana öyle bir şey bildirmedi. Ben bu partinin adayı, kendi siyasi partim hiç benimle konuşmadan Twitter'da beni hedef gösteren bir yazı yayınladı, bir tweet yayınladı. Sonrasında görüştük. Efendim işte bunu düzeltiriz falan ve bekledim. Bugüne kadar da bekledim. Henüz herhangi bir açıklama yok.

Sonrasında da genel merkezdeki sözcü arkadaşımız bu bir fotoğraf karşısına ibaret değil dedi ve anlattı bir şeyler. Şimdi burada o dönemi yaşayanlardan biri o acıyı ve ölüm korkusunu yaşayanlardan biriyim.

Doksanlı yıllarda ben avukatlığa başladım Batman'da. Üç dört avukatla biz Salih Şarman'a karşı duruyorduk. Ve o dönem cep telefonları da yoktu. Misafirlikten arkadaşlarımızın evlerine de giderken gereği çok da konuşmayan biri.

Bu olay öyle çok acilen yayınlandığı bir resmi tweet ve orada ilgili kurullarımız incelemelerde bulunup halkı sonradan bilgilendireceğiz denildiği hala bir açıklama yok. Ve ben iki gün önce belirttim.

Ben sizin adayınızım. Dünya tarihinde görülmemiş bir parti kendi adayıyla ilgili bir hedef gösterme olayına girmesi ilk kez burada görülüyor. O konuda da açıklama yapmadıkları için bugün bu konuda halkımızı bilgilendirmeye ihtiyacı duydum.

O dönem arkadaşların benim yanımda yaşamı yitirdi. O dönem korkarak ben on dokuz Mayıs mahallesindeki evime gidiyordum

O dönemdeki acıları Çocuklarını yitiren anneleri, babalarını yiitiren çocukları en iyi anlayan ve hala ilişkide olan galiba Batman'da Tek avukat demeyeyim de onlardan biriyim.

O nedenle halkın acıları üzerinde beni yıpratma şey farklıdır, dert farklı. Bu dert bizim yeni bir siyaset tarzı siyasetin sektör olmadığını, meslek olmadığını, siyasetin görev olduğunu hatırlatacak bir pratik içinde olmalıdır.

Dönem şu; Eski siyaset öldü halk bu siyaseti görmek istemiyor. Yeni bir siyaset tarzı oluşturmak çalışıyoruz ama buna da engeller çıkıyor. Biz yeniye talibiz. Yeninin önündeki bütün engellerle de mücadele edeceğiz. Zor olacak, farklı kesimlerin hedefi oluruz, itibarınız düşürülür, küfür edilir ama haklı yolda olduğumuzu biliyoruz. Batman’da birilerinin algı yarattığı gibi Eş Başkanlık sorunum veya kadın karşıtı değilim.

Batman’da ön seçimde kaybeden bazı siyasetçiler bana kutsal olan kadın özgürlük mücadelesine karşıymışım gibi bir iftira attılar. Amaç tamamen benim ön seçimi kazanmamdan kaynaklıydı. Kadın sorunu veya Eş Başkanlık sorunum yok. Bizim tek derdimiz temiz bir siyaset oluşturmak. Ailelerimizin ‘bu bizim modelimizdir’ dediği bir modeli ortaya çıkmak istiyoruz.

60 Yaşındayım ama ben 45 yıldır demokrasi ve eşitlik mücadelesinin içerisindeyim, benim resmi olarak aldığım görev ise 2 yıl 1 hafta. 2003 Yılında DEHAP ile yönetim kuruluna girdim. 2004 Yılında İl Başkanlığı yaptım sonrasında da görevden alındım. 2011 Yılında 1 hafta İl Başkanlığı sonrası cezaevi süreci başladı. 45 Yıllık mücadelenin içerisinde resmiyeti problem etmeyen birinin statüyü ve resmiyeti problem edecek biri olmadığımı anlamışsınızdır.

Halkımız kendini yönetmek istiyor. Batman sadece Turgut Özal bulvarından ibaret değil. Petrolkent, Korik de bizim dönemlerimizde dahi geliştirilmiş değildir. Gelirken de bunu söyledim kimseden oy istemedik bu bir hakikat yolculuğu, bu yolda yürüyeceğiz ve temiz bir siyaset yaratmak istiyoruz. Tek derdimiz ülkedeki çatışmalı sürecin bitmesine hizmet edecek bir çıkış yapmamız.

Halkımızın da bizden beklentisi budur ve bunun için de bize tarihi bir destek verdi. Söyledik biz seçim partisi değil çözüm partisiyiz. Evet bizim bir derdimiz var bu yoksul halkın çocukları hala toprağa veriliyor. Bununla ilgili yapacağımız bir faaliyet sadece Batman’a değil bütün ülkeye kazandırır. Bu çatışmalı sürecin ekonomi, uyuşturucu, yolsuzluk gibi sorunların üzerinde etkisi var. Bunun onurlu bir barışla sonuçlanması halinde yaşanan sorunların hepsine yeteceğimiz kanaatindeyim.”

MUHARREM KAYIK

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *