image

Günümüzde teknolojiye yenilen mesleklerden birisi de eskicilik. Yeni kuşakların artık yapmadığı mesleklerden birisi olan eskiciliğe 30 yılını verdiğini belirten Mehmet Zeki Karabaş, “Yıllardır tablam önümde Batman’ı sokak sokak dolaşarak eskicilik yapıyorum. Her türlü hurda eşyaları alıp satıyorum. Bazen aldığımız eşyalar tamir edilecek durumdaysa tamir edip ikinci el olarak satıyorum.” dedi.

30 yıldır Batman'ın geçirdiği bütün dönemleri yaşadığını ifade eden Karabaş, “Eskiden şimdiki gibi imkanlar geniş değildi ama hayatın bir bereketi, huzuru, sakinliği vardı. Şimdi her şey gelişti, şehir büyüdü, kalabalıklaştı ama o eski bereketli ortam kalmadı. Eskiden bir günde kazandığım para ile 50 Mark alıp evimize gidiyorduk. O zamanlar çocuklarım küçüktü ve 9 kişilik ailemi çok rahat geçindirebiliyordum. Şimdi sabahtan akşama kadar çalışarak 5 kişilik kalan aileme bakmakta zorlanıyorum. Artık bir haftalık kazancımla bir torba şeker alınamıyor. Hiçbir şeyde bereket kalmadı.” şeklinde konuştu.

Hurda olarak aldığı bisiklet ve elektronik eşya gibi malzemeleri tamir ederek sattığını da ifade eden Karabaş, “Artık gençler bu işi yapmak istemiyor. Hem zor bir meslek hem de artık eskisi gibi kazandırmıyor. Bizim de bu saatten sonra iş değiştirecek halimiz kalmadığı için Allah güç verdiği sürece çalışmaya devam edeceğim.” ifadelerini kullandı.

MUSTAFA KAYNAK

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *