image

BEM-BİR-SEN Batman Kadın Aile Gençlik ve İletişim Birimi (KAGİB) Kadın Komisyon Başkanı Ayşe Özer, Batman İl Özel İdaresi, Batman Belediyesi, bağlı kuruluşlar ile ilçe belediyeleri bünyesinde çalışan kadın üyeleri ziyaret ederek, Dünya Kadınlar Günü’nü tebrik etti.

Ziyarette bir açıklama yapan Kadın Komisyon Başkanı Özer, “Güçlü Kadınlar Tarih Yazar, sloganıyla çıktığımız bu yolda 8 Mart'ı sadece kadınların yılda bir kez hatırlanmaları değil, sorunlarının çözülene kadar tartışılması için bir fırsat ve imkân olarak görüyoruz. Kadınlarımız; ekonomik ve sosyal hayatta var iş yaşamında var. Ancak sorunlarıyla var, açmazlarıyla var, kronik dertleriyle var. Unutulmaması gerekir ki; kadın "haklarıyla" kadındır. Hakları hiçe sayılan kadın, kadınlık bilinci ve erdemi çürümüş bir toplumsal yozlaşmayı beraberinde getirir.” dedi.

Özer açıklamasının devamında, “Her başarılı erkeğin arkasında bir kadın vardır düşüncesi ile değil her başarılı erkeğin yanında bir başarılı kadın vardır anlayışıyla ilerleyelim diyoruz. Bizler güçlü bir toplumda yaşamak istiyorsak, kadını ve erkeği ile tüm toplum kesimlerini güçlendirmek haklı taleplerini bir an önce gerçekleştirmek zorunda olduğumuza inanıyoruz. İnanıyor ve biliyoruz ki, kadınlarımızın hayata daha fazla katılmaları kadın zarafeti ile şekillenen bir sosyal hayata daha aydınlık bir geleceğe ulaşmamızın yegâne koşuludur. Kadınlarımıza değer vermek geleceğe yapılan en büyük yatırımdır." ifadelerini kullandı.

HABER BÜLTENİ

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *