image

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2023 yılına ait istatistiklerle istihdam verilerini açıkladı. TÜİK’in verileri yine şaşırtmadı. Batman’ın makus talihi 2023’te de sürdü. Batman, bölgedeki diğer iki il ile birlikte istihdamı en düşük iller arasında yer aldı. Batman işsizlik oranında maalesef Türkiye’de ilk sıralarda yer almayı sürdürdü.

BÖLGE İLLERİNİN KADERİ DEĞİŞMEDİ

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) yaptığı veri paylaşımında, “En yüksek istihdam oranı yüzde 54,1 ile Tekirdağ, Edirne, Kırklareli) bölgesinde, en düşük istihdam oranı ise yüzde 33,8 ile Mardin, Batman, Şırnak, Siirt bölgesinde gerçekleşti. En yüksek kadın istihdam oranı, yüzde 37,4 ile Trabzon, Ordu, Giresun, Rize, Artvin, Gümüşhane bölgesinde, en düşük kadın istihdam oranı ise yüzde 18,2 ile Mardin, Batman, Şırnak, Siirt bölgesinde gerçekleşti. En yüksek erkek istihdam oranı, yüzde 72,8 ile Tekirdağ, Edirne, Kırklareli bölgesinde, en düşük erkek istihdam oranı ise yüzde 50,8 ile Mardin, Batman, Şırnak, Siirt bölgesinde gerçekleşti.” İfadelerini kullandı.

İlimizde açılışlara katılan yetkililerin Batman’ın parlayan bir yıldız ve üretim merkezi olmaya aday olduğuna yönelik açıklamaları ile bu verilerin nereye konulacağı konusundaki soru işaretleri cevap bekliyor.

MUSTAFA KAYNAK

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *