image

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Sanayi ve Teknoloji Bakanı M. Fatih Kacır ile bir dizi etkinliğe katılmak üzere geldiği memleketi Batman’da TÜBİTAK, Batman Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde hayata geçirilen “Batman’ı TÜBİTAK Yayınlarıyla Buluşturuyoruz Projesi” imza törenine katılarak, Esentepe Külliyesi'ndeki Leyla Nasıroğlu Gençlik Merkezi ve Kütüphanesi'nin açılışını gerçekleştirdi.

Programda konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı M. Fatih Kacır, Batman’ı TÜBİTAK Yayınlarıyla Buluşturuyoruz Projesi'nin hayırlı olması temennisinde bulundu. Bu proje ile bilimin toplumla buluşturulmasının hedeflendiğini belirten Bakan Kacır, “Batman’da anaokulundan liseye kadar 492 okulumuza 160 binin üzerinde popüler bilim kitabı ve binlerce dergi armağan etmenin heyecanını ve mutluluğunu yaşıyoruz.” dedi.

Bakan Kacır konuşmasının devamında, “Bilgiye erişimi kolaylaştırıp, onların ufkunu genişletmeyi amaçladığımız projemizin TEKNOFEST kuşağı gençlerimiz, tüm Batmanlı öğrencilerimiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.İHA

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *