image

Batman’ın ev sahipliğinde düzenlenen "TÜBİTAK 55. 2204 A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Van Bölge Finali" açılış programı ile başladı.

Batman Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi konferans salonunda gerçekleşen açılış programına Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, İl Jandarma Komutanı Kd. Albay Sayın Adem Taşkın, Van 100.Yıl Üniversitesi TÜBİTAK Van Bölge Koordinatörü Doç. Dr. Hayati Çavuş, Akademisyenler, Milli Eğitim İdarecileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Programda ilk konuşmayı Van 100.Yıl Üniversitesi TÜBİTAK Van Bölge Koordinatörü Doç. Dr. Hayati Çavuş'un ardından İl Milli Eğitim Müdürü Kurtaran açılış konuşmasını yaptı.

İl Milli Eğitim Müdürü Kurtaran yaptığı konuşmada, “Değerli katılımcılar, ilimizin ev sahipliğinde TÜBİTAK 55. 2204 A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Van Bölge Finalini gerçekleştiriyoruz. Bölge sergimiz dört gün boyunca devam edecek. Sevgili öğrencilerimizin ve misafirlerimizin dört günlük misafirlikleri boyunca çok güzel bir zaman geçireceklerini umuyorum. Bölgemizin yedi ilinden final sergimizi katılan sevgili öğrencilerimize başarılar diliyor ve finale katılmaya hak kazandıkları için onları ve onlara destek veren öğretmenlerini tebrik ediyorum. Bu genç yeteneklerin başarıları, bizlere geleceğimizin parlak olacağına dair büyük bir umut veriyor.” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Kurtaran'ın konuşmasının ardından programın son açılış konuşmasını Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir yaptı.

Rektör Demir yaptığı konuşmada, “Başvurusu kabul edilen 103 projeden 41'inin ilimiz öğrencilerine ait olması Batmanlı öğrencilerin eğitimde geldiği nokta itibariyle ilimizi ve bizleri gururlandırdı. Bu başarıda büyük rolü olan Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran'a teşekkürlerimi iletiyorum.” ifadelerini kullandı. MUSTAFA KAYNAK

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *