image


Filistinli gruplar, yaptıkları ortak açıklamada, tüm dünyanın yaşayan vicdanlarını, mukaddes Ramazan ayı boyunca “Ramazan Tufanı" başlığı altında ulusal, bölgesel ve uluslararası düzeyde en büyük resmi ve popüler küresel harekete çağırdı.

Filistin davasının adaleti için zaferin gerekliliğini vurgulayan gruplalr, soykırım savaşının durdurulması ve sona erdirilmesi ve siyonist işgalin planlarının engellenmesi yönünde baskıların yapılması gerektiğini kaydetti.

Gruplar, "Bu küresel hareket ve tufana, boykotun her türlüsünü harekete geçirmeye, işgale giden tüm malzemeleri kesmeye, meydanlarda grev ve oturma eylemleri düzenlemeye, tüm başkent ve şehirlerde yürüyüşler düzenlemeye çağırıyoruz." ifadelerine yer verdi.

Filistin halkının özgürlük, kendi geleceğini belirleme, topraklarına ve evlerine dönme ve başkenti Kudüs olan bağımsız bir devlet kurma hakkını vurgulayan gruplar, işgale karşı koyma ve onu Filistin topraklarından yenilgiye uğratma konusunda direnişe mutlak desteklerini bildirdi.

Gruplar, direnişin her alanda ve cephede her biçimiyle harekete geçirilmesi ve Ramazan ayının Filistin'in ve haklı davasının zaferi için “küresel tufan ayı” olarak görülmesi gerektiğini vurguladı. (İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *