image

Vali Ekrem Canalp’in Batman Arı Yetiştiricileri Birliği ile beraber startını verdiği “Arıcılık Eylem Planı” doğrultusunda Batman ve ilçelerinde uygulanan ‘4 bin adet arısız kovan dağıtımı’ projesi kapsamında Kozluk'ta 85 arıcıya 850 adet arısız kovan dağıtıldı.

Dağıtım töreninde konuşan Batman Arı Yetiştiricileri Birlik Başkanı Çetin Doyar, amaçlarının üretimi arttırmak ve daha fazla arı kovanı, üretici ve arı ürünü elde edebilmek olduğunu söyledi.

Dağıtım töreninde konu ile ilgili değerlendirmede bulunan İlçe Tarım ve Orman Müdürü İsmail Sağlam, “Arıcılık Eylem Planı kapsamında arıcılarımıza dağıtımını yaptığımız fenni kovanlarımız, ilçemizde yıllardır eski kovanlarla arıcılık yapan üreticilerimiz için önemli bir destek olmuştur. Kozluk ilçemizde, zengin florasıyla Mereto dağımızın yaylalarında polen ve propolis tuzaklı kovanlarla arıcılarımız sadece bal değil; polen ve propolis de elde edebilecek. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum ve üreticilerimize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Programda İlçe Tarım ve Orman Müdürü İsmail Sağlam, Batman Arı Yetiştiricileri Birlik Başkanı Çetin Doyar ile birlikte arı yetiştiricilerine kovan dağıtımı yaptı.

MUSTAFA KAYNAK

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *