image

HÜDA-PAR belediye başkan adayı Serkan Ramanlı ile DEM Parti belediye eş başkan adayı Mehdi Öztüzün’ün aynı karede buluşmasının insani ve tabii bir durum olduğunu ifade eden Yeniden Refah Partisi Batman İl Başkanı Ziyaülhak Yamaç, “Her iki adayın da demokratik ve barışçı duruşunu takdir ediyoruz. Batman Petrol Spor maçında aynı karede buluşan her iki parti adayı, demokrasi ve barış iklimine hasret olan Batmanlı seçmenin heyecanını ve umudunu filizlendirmiştir.” dedi.

“Ortaya konulan tavrı tasvip etmiyoruz”

DEM Parti’nin söz konusu fotoğraf üzerine ortaya koyduğu tavrı tasvip etmediklerini vurgulayan Yamaç, “DEM Partinin yaptığı yazılı açıklamada uzlaşmacı olmayan, barışa hizmet etmeyen, kutuplaştırıcı, ötekileştirici ve taassupça açıklamaları üzüntüyle ve şaşkınlıkla karşıladık. Dem Parti'nin yaptığı açıklamada barışa hizmet etmeyen dil, Batmanlı seçmenin kalbinde derin bir yara açmıştır.” ifadelerini kullandı.

“Bu talihsiz açıklama milletimizde şaşkınlık ve hayretle karşılanmıştır”

Yeniden Refah Partisi olarak bu topraklarda kardeşlik için atılacak her adımı desteklediklerini belirten Yamaç sözlerini; “Bu talihsiz açıklama milletimizde şaşkınlık ve hayretle karşılanmıştır. Yeniden Refah Partisi olarak bu topraklarda barışa, birliğe ve kardeşliğe olan ihtiyacı, uzlaşmacı ve demokratik davranışları destekliyoruz. DEM Parti yöneticilerine iyi niyetle seslenmek istiyoruz, barışçı uzlaşmacı ve sağduyulu bakış açısı ile politika üretmelerinin milletimizin birlik ve beraberliğine, huzuruna, gelişimine ve kalkınmasına katkı sağlayacağını hatırlatmayı bir borç biliyoruz.” şeklinde sürdürdü.

“Cenabı Allah'tan daha güzel yarınlar niyaz ediyoruz”

Yeniden Refah Partisi Batman İl Başkanı Ziyaülhak Yamaç, sözlerini şöyle noktaladı:

“Yeniden Refah Partisi olarak, Cenabı Allah'tan daha güzel yarınlar için milletimizin hasretle ve özlemle beklediği kutuplaştırıcı değil diyalogcu; çatışmacı değil barışçı, ayrıştırıcı değil birleştirici; nefretçi değil sevgi diliyle milletimize hizmette ve hayırda yarışmayı tüm siyasi parti adaylarına nasip etmesini niyaz ediyoruz.”

MUSTAFA KAYNAK

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *