image

Batman’ın ve ülkemizin ekonomi gündemini konuştuğumuz ekonomist Mehmet Sait Ortaç, seçim sathı mahalline girdiğimiz bu günlerde halkın en önemli gündemlerinden bir tanesinin ekonomi olduğunu, gündemi en başta seçim gündemini de belirleyecek olanın da ekonomi olduğunu belirtti. Ortaç, “Hükümetin ekonomi politikaları ve uygulayacağı, halka yansıtacağı kolaylıklar ve projeler ya da artık ne yapabilecekse bunlar gündemi belirleyecek.” dedi.



Büyükşehirlerde kiraların 10 – 15 binden başladığı bir ortamda emekli aylıklarının 10 bin TL olarak verilmesinin hakikaten halkta çok büyük bir hayal kırıklığı yarattığını belirten Ortaç “15-16 milyon çalışanı düşündüğümüz bu zaman 4-5 milyona tekabül eden bir emekli kesiminin 10 bin TL ile geçinebilmesi imkânsız olan bir şeydir.” dedi.




Ortaç açıklamalarının devamında, “Enflasyonun %65-66 dolayında seyrettiği ülkede faizlerin %45 olduğu bir durumda bu insanlar geçimin nasıl sağlayacak nasıl gelişecek, nasıl kendilerini idame ettirecekler, diyen Ortaç “Bu konuda hükümetin acilen önlem alması gerekiyor. İstediği zaman, istediği konularda kaynak bulabilen hükümetin bu hayat pahalılığı karşısında özellikle emekli, dar kesim çalışanları mağdur etmemesi gerekiyor. Bunlara da acilen kaynak ayırması ve mutlaka asgari ücret seviyesine yükseltilmesi gerekiyor.” Şeklinde konuştu.



Halkın bir diğer önemli gündeminin de yüksek kira artışları olduğunu belirten Ortaç “Kira artışlarıyla ilgili mutlaka kalıcı ve kesin bir çözüm bulunması gerekiyor. Bunun yolu da nedir? Yani TOKİ yoluyla daha önce hükümet hakikaten başarılı sonuçlar aldı. Bunu daha da hızlandırması ve halka ucuz arsa uygun kredi temini yoluna gitmesi gerekir ve yeniden dönüşüme de hız vermesi gerekir. Yoksa fahiş kira artışlarının önüne geçilmesi mümkün değil.” Dedi.   MUSTAFA KAYNAK

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *