image

Hatice Nasıroğlu Konferans Salonu’nda yapılan program, Kurra hafız Mustafa Genç Hocanın tilavetiyle başladı. Ardından Batman Birlik Vakfı Şube Başkanı Hamdullah Tüzün programın açılış konuşmasını yaptı.

Hamdullah Tüzün’ün ardından kürsüye çıkan İmam Hatip Halil Konakçı “Kanayan Yaramız Kudüs ve Filistin” adlı konferansı gerçekleştirdi.

Konakçı konuşmasında, “Tarih jeologlardan öğrenilmez. Filistinliler toprak satmadı. 10 yıl önce genç bir kardeşimiz oraya araştırma yapmaya gitti ve araştırmalarının sonucunda da Filistin'in satmış olduğu toprak oranının yüzde 0.07 olduğunu belirtti. Velev ki Filistinliler toprağını satmış olsa bile, onlar bizim Müslüman kardeşlerimizdir. Biz şu an onların yardımına gitmek zorundayız. Eğer Müslüman isek, nasıl ki şimdi bir Yahudi “Arz-ı Mevud” diyerek bizim toprağımıza göz dikmişse; biz de 100 yıl önce bizim toprağımız olan Filistin'in arkasında durmak zorundayız.” dedi.

Halka seslenen Konakçı, “Bizim cihadımız boykottur. Hep birlikte dişimizi bir yıl sıkıp boykota devam edelim. 4 aydır boykot yapıyoruz onların sırtını vurduk bütün fiyatlarını yarıya indirdiler yurt dışında bazı dükkanlarını kapattılar. Eğer bunu bir yıl sürdürebilirsek onlara çok sağlam bir darbe vurmuş oluruz. O yüzden hepinizden rica ediyorum, bir Müslümanlık vazifesi olarak gelin boykotu sürdürelim ve orada her gün ölen kadın ve çocuklar için elimizden geleni yapalım." diyerek konuşmasına devam etti.

Program, Birlik Vakfı ve Genç Birlik’in, İmam Hatip Halil Konakçı’ya hediye takdimi ile sona erdi.

MUSTAFA KAYNAK

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *