image

Atatürk İlkokulu öğrencileri, Millî Eğitim Bakanlığı’nın düzenlediği ‘Sıfır Atık Yarışması’na Atıktan sanata ileri dönüşüm-sıfır atık projesi” ile katıldı.

Yarışmanın amacının öğrencilerde atık üretimini azaltmak, geri dönüşümü teşvik etmek, çevreye duyarlılık konularında farkındalık oluşturmak ve yenilikçi çözümleri geliştirmek olduğunu vurgulayan Atatürk İlkokulu 3/B Sınıfı öğretmeni Siraç Akçay; “Öğrencilerimiz büyük bir heyecanla Sıfır Atık Yarışması’na “Atıktan sanata ileri dönüşüm-sıfır atık projesi” ile katılmak için büyük özveri ve emekle çalışmalar hazırladılar.” dedi.

Akçay, “İsrafın önlenmesini, kaynakların daha verimli kullanılmasını, atıkların oluşum sebeplerinin gözden geçirilerek atık oluşumunun engellenmesi veya minimize edilmesi, atığın oluşması durumunda ise kaynağında ayrıştırılarak toplanması ve geri kazanımının sağlanmasını kapsayan atık yönetim felsefesi olarak tanımlanan ‘Sıfır Atık Projesi’ne katılan öğrencilerimiz, ülkemize ve geleceğimize önemli bir katma değer sağlamışlardır. Geleceğimizin teminatı olan evlatlarımızın bu projede gösterdikleri özverili çalışmaları, okulumuzu bilinçlenerek bir üst seviyeye getirmiş ve geri kazanım bilincinin oluşmasına büyük katkı sağlamıştır. Bu projeye katkı sağlayan okul müdürümüzü, müdür yardımcılarımızı, velilerimizi, öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum.” dedi.

MUSTAFA KAYNAK

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *