image

Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki 1992 yılında gerçekleşen savaş sırasında Ermeni çetelerinin, 25 Şubat'ı 26 Şubat'a bağlayan gece, Dağlık Karabağ'ın Hocalı kasabasına girerek sivilleri hedef aldığı saldırıda, resmi rakamlara göre 83'ü çocuk, 106'sı kadın olmak üzere 613 Müslüman hunharca katledilmişti.

Türkiye Dağcılık Federasyonu’ndan şehitler anısına tırmanış

Türkiye Dağcılık Federasyonu, Azerbaycanlı sivillerin Ermeni silahlı gruplarınca 613 kişinin toplu bir şekilde katledilmesinin 32. yılına özel bir tırmanış düzenledi.

Batman Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Sekreteri Yasin Çınar'ın başkanlığındaki Batman Üniversitesi Dağcılık Topluluğu, 32 yıl önce dağlık Karabağ’ın Hocalı kasabasında Ermeniler tarafından bir gecede katledilen sivillerin unutulmaması için Azerbaycan'ın Nahçivan özerk bölgesinde bulunan Haça Dağı’na yapılan tırmanış etkinliğine katıldı.

“Azerbaycan'ın sevinci sevincimiz, üzüntüsü ise üzüntümüzdür”

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, “İki Devlet bir Millet olarak Azerbaycan’ın acısı, aradan yıllar geçmesine rağmen halen tazeliğini koruyor. Azerbaycan'ın sevinci sevincimiz, üzüntüsü ise üzüntümüzdür.” dedi.

Batman Üniversitesi Dağcılık Topluluğu da Nahçivan’daki 2 bin 415 rakımlı Haça Dağına federasyon bünyesinde bulunan bir grup dağcıyla tırmandı. Dağın zirvesinde Ay-yıldızlı Türk ve Azerbaycan bayraklarını açan dağcılar, şehitler için dua okuyarak 613 şehide Allah'tan rahmet ve onları saygıyla anıyoruz diyerek tırmanışı tamamladılar.

HABER MERKEZİ

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *