image

2023 yılının 28 Ocak’ında göreve geldikten sonra 6 Şubat depremlerinin yaşandığını hatırlatan MÜSİAD Batman Şube Başkanı İrfan Özdemir, “Allah hepimizi bu ve benzeri afetlerden muhafaza eylesin. Tabii bu depremle beraber geçen yıl faaliyetlerimizi verimli olarak gerçekleştiremedik. Batman şubesi olarak depremin ilk anından itibaren genel merkezimizle koordineli olarak kardeşlerimize yardımcı olmak için elimizden geleni yaptık. 2023 yılında afet bölgesine 4 milyon TL'ye yakın barınma, hijyen, sağlık, gıda gibi alanlarda yardımlarımız oldu.” ifadelerini kullandı.

120 üye ile 13 bin kişilik istihdam sağlıyoruz

Batman’da geniş bir üye potansiyeline sahip olduklarını belirten Özdemir, “Batman’da ana kademede 74 üye ve Genç MÜSİAD ile beraber toplamda 120 üyemiz bulunmaktadır. Üyelerimizin işletmelerinde toplam 13 bini aşkın vatandaşımız istihdam edilmektedir. Bölgemizin, şehrimizin büyümesi; yatırım ve istidam olanaklarının artmasına yönelik çalışmalarımız devam etmektedir. Şu anda yeni OSB'de üyelerimize ait 15'e yakın üretim tesisi inşaatı devam etmektedir. Bunların bitimiyle beraber inşallah bine yakın kardeşimizi daha istidam edeceğiz.” dedi.

Batman’a yatırım yapmak isteyen herkesin hizmetindeyiz

İnşaat, tekstil, hazır giyim, hayvancılık, makine, otomotiv, hizmet, sağlık, enerji, finansal hizmetler, danışmanlık, eğitim, perakende ve e-ticaret sektörlerinde üyeleri bulunduğunu söyleyen Özdemir, “Vurgulamak istediğimiz bir diğer konu da; MÜSİAD Batman olarak ülkemizin herhangi bir yerinden Batman’ımıza gelmek isteyen her kim olursa olsun; üretim, yatırım yapmak için gelmek isteyen herkesin hizmetinde olacağız. Bizler; yatırımcının, üreticinin, istihdam geliştirenin işçisiyiz. Bizim kapımıza gelen kim olursa olsun, elimizden gelen bütün desteklerimizi ortaya koyacağımızı bilmenizi isteriz.” şeklinde konuştu.

Karşılaştığımız sorunları çözüm önerileriyle aktarıyoruz

Her hafta düzenli olarak yönetim kurulu toplantısı ve komisyon toplantıları yaparak şehrin eksikliklerini ve iş insanlarının yaşadığı sorunları ele aldıklarını hatırlatan Özdemir, “Daha sonra çözüm önerileriyle birlikte ilgili kamu kurum ve kuruluşlarına ve genel merkezimize iletiyoruz.” dedi.

Batman’daki iş dünyasının daha verimli çalışması için çaba gösterdiklerini ifade eden Özdemir, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Düzenli aralıklarla gerçekleştirdiğimiz dost meclisi toplantılarımızda alanında uzman üretici, ihracatçı, yatırımcı, e-ticaret yapan ve benzeri dallarda başarılı geçmişi olan müdürlerimizi, abilerimizi, iş adamlarımızı misafir ederek onların bilgilerinden ve tecrübelerini istifade ediyoruz. Dost meclisi toplantımıza sayın valimizi, kamu kurumu kuruluşları müdürlerini de davet ederek iş insanlarımızın yaşadıkları soruları çözümleri ile birlikte kendileriyle istişare ediyoruz.”

Şube Başkanı İrfan Özdemir’in açıklamalarının ardından MÜSİAD Batman Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Cuma Dişikırık, 2023 faaliyet raporunu okudu.

Toplantı sonunda MÜSİAD yönetimi basın mensuplarıyla toplu fotoğraf çektirdi.

MUSTAFA KAYNAK

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *