image

Yaklaşan yerel seçimler öncesinde adayların ziyaret trafiği sürüyor. Bu kapsamda AK Parti Batman belediye başkan adayı Adil Sebati Ceylan, yanında kalabalık bir partili heyetle gazetemizi ziyaret etti. Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Mehmet Salih Özcan tarafından karşılanan Ceylan ve partililer, seçim sürecinde yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Ceylan, seçilmeleri halinde Batman için yapacakları en önemli projelerinin geniş ölçekli kentsel dönüşüm ve Batman Çayı’nın çevre düzenlemesi olduğunu ve bu iki projenin gerçekleşmesi durumunda Batman’ın gelişeceğini söyledi.

“Kentsel Dönüşüme Çok Önem Veriyoruz”

Yerel seçimleri kazanmaları halinde öncelikli hedeflerinin geniş ölçekli bir kentsel dönüşüm olduğunu vurgulayan Ceylan, “Batman köy tipi bir şehirleşme yaşamış ve rafinerinin etrafında mahalleler oluşmuş. Bu sebeple çok eski bir yapı stoğumuz birikmiş durumda. Bu bizim için büyük bir tehlike aslında.

Şehirleşme açısından da yönetilemeyen herkesin bir şekilde mağdur olduğu bir şehirleşme ortaya çıkmış. Bizim büyükşehir olma vizyonumuz var. Bu vizyonumuzda yapacağımız yatırımlar ve istihdamların gerçekleşmesi durumunda kentin ihtiyaçları artacak.

Aynı zamanda nüfusumuz da artacağı için bizim ortaya çıkacak bir milyonluk nüfusun yaşayabileceği sağlıklı geniş alanlar, sosyal, spor ve eğitim tesislerine rahatça ulaşılabilecek bir şehir tasarlamamız lazım.” ifadelerini kullandı.

“Geniş Bir Yaşam Alanı Oluşturmamız Lazım”

Planlı ve afet risklerine karşı hazırlıklı bir çalışma yürütülmesi gerektiğini belirten Ceylan, “Şu anda Şirinevler ve Cumhuriyet mahalleleri kentsel dönüşüme girmiş durumda. 380 dönümlük bir alanda çalışmalar devam ediyor. Orayı başarıyla bitirmemiz gerekiyor ki diğer bütün mahallelerimize bunu uygulayıp Batman’ın eski yapı stoğunu risklere ve afetlere karşı daha dayanıklı bir hale getirmemiz gerekiyor. İşte burada geleceği öngörmemiz lazım.

Şehrin nüfusunun 1 milyona çıkması halinde bu insanlar nasıl yaşayacak? Hınca hınç, yan yana mı yoksa yeni imar alanları açılıp; daha güzel, daha geniş ve yatay mimaride bir çalışma yapılarak mı yaşayacak? Onun kararını vereceğiz. Biz bunları şehri biraz daha genişleterek yapmamız gerektiğini düşünüyoruz.

Yeni ve daha sağlıklı imar alanlarında şehir merkezindeki çok dar alanlarda yaşayan 400-500 bin kişiyi bu alanlara dağıtmamız ve geniş bir yaşam alanı oluşturmamız lazım. Allah'ın izniyle bizim için Batman'a kazandırabileceğimiz en önemli şey budur.” şeklinde konuştu.

“Batman Çayı’nın Etrafına Çok Önemli Tesisler Kuracağız”

Batman için diğer büyük projelerinin Batman Çayı’nın etrafını ıslah etmek olduğunu söyleyen Ceylan, “Geçenlerde Kanal Batman diye bir projemizi açıkladık. Malabadi’den Dicle’ye kadar bütün Batman Çayı’nı ıslah edecek ve orada o ıslah sonucunda çok geniş alanlar oluşacak. Bu alanlarda da İstiklal Parkı örneğindeki gibi yeşil alanlar, spor tesisleri, insanların oraya gidip bütün enerjilerini çocuklarıyla beraber boşaltabilecekleri yerler oluşturacağız.

Kentin ihtiyaç duyduğu yapılar inşa edeceğiz. Mesela bodrum katlarında imalat yapan esnafımız var. Onlar için küçük sanayi siteleri yapacak alan oluşturacağız inşallah. Kentin bu sağlıksız üretim merkezlerini orada sağlıklı ve daha geniş ölçekli bir hale getirmemiz lazım.

Küçük atölyeler parça parça olduğu zaman, kümelenme sistemi olmadığı zaman bunlar küçük esnaf olarak kalıyor. Ama üretim atölyeleri bir arada olduğu zaman, bir bakıyorsunuz bir alıcı geliyor, 10 parçalık bir sipariş vermeyi düşünüyorken; ama orada onlarca atölyeyi yan yana görünce “siz bunu becerebilirsiniz” diyerek yüz parça sipariş veriyor.

Kümelenme stratejisi bunu getiriyor. Bu tür yatırımları biraz daha geniş alanlarda, şehrin dışında yapmamız lazım. O yüzden Batman Çayı’nın ıslahına önem veriyoruz.” dedi.

MUSTAFA KAYNAK


 AK Parti'nin Batman Belediye Başkan adayı Adil Sebati Ceylan kimdir?


0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *