image

Konu ile ilgili İl Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “Eğitim-İstihdam İlişkisini Güçlendirme Çalıştayı ve Vali Ekrem Canalp başkanlığında toplanan İl İstihdam ve Mesleki ve Eğitim Kurulunda alınan kararlar doğrultusunda Mesleki ve Teknik Eğitim Kurumlarında eğitim gören öğrencilerin alan ve dallarına göre belli bir program dâhilinde Organize Sanayi Bölgesi, Küçük Sanayi Sitesi ve benzeri işletme-fabrika ziyaretleri yapmaları kararı verilmişti. Bu karar doğrultusunda Mesleki ve Teknik Eğitim Kurumlarında eğitim gören öğrencilerimizin işletme ve fabrika ziyaretleri devam etmektedir.

Konu ile ilgili İl Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “Eğitim-İstihdam İlişkisini Güçlendirme Çalıştayı ve Sayın Valimiz Ekrem Canalp başkanlığında toplanan İl İstihdam ve Mesleki ve Eğitim Kurulunda alınan kararlar doğrultusunda Mesleki ve Teknik Eğitim Kurumlarında eğitim gören öğrencilerimizin alan ve dallarına göre belli bir program dâhilinde Organize Sanayi Bölgesi, Küçük Sanayi Sitesi ve benzeri işletme-fabrika ziyaretleri yapmaları kararı verilmişti. Bu karar doğrultusunda Mesleki ve Teknik Eğitim Kurumlarında eğitim gören öğrencilerimizin işletme ve fabrika ziyaretleri devam etmektedir. Bu kapsamda Mezopotamya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek ve İçecek öğrencilerinin yer aldığı öğrenci grubu RAMADA Oteli'ni ziyaret ettiler.” ifadeleri kullanıldı.

İl Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamanın devamında, “Ziyaret sırasında İl Milli Eğitim Müdür Yardımcımız Sayın Hasan Çankaya, öğrencilerle bir araya gelerek onlarla bir süre sohbet etti. İl Milli Eğitim Müdür yardımcımız; bu tür ziyaret ve gezilerin, öğrencileri işletmelerle buluşturarak, alanları ve dalları ile ilgili işbaşında çıraklık ve usta ilişkilerini, aynı zamanda mesleki çalışma şartlarını yerinde görmeleri için önemli fırsatlar sunduğunu vurguladı. Bu deneyimlerin, öğrencilerin mesleki bilgilerini pekiştirmeleri ve iş dünyasına ilk adımı atmaları açısından değerli olduğunu belirtti.” ifadelerine yer verildi.HABER MERKEZİ

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *