image

Ailelerin çocuklarını bilinçlendirmesi gerektiğini belirten Şirin Işık, “Uyuşturucu toplumumuzun kanayan bir yarası olmuş. Of demelerine dayanamadığımız gençlerimiz maalesef gözlerimizin önünde eriyor, elimizden kayıp gidiyor. Bu sorunu aileler başta olmak üzere, toplum ve devlet desteğiyle çözüm bulmamız lazım. Şöyle, aile çocuklarını sadece uyuşturucu değil bütün kötü alışkanlıklara karşı bilinçlendirmesi gerekiyor.” şeklinde konuştu.

 “Çocuklarımızı Kötü Örnek Oluşturan Dizi ve Sosyal Medyalardan Uzak Tutmalıyız”

 Işık, “En yakın olarak sosyal medya platformları ve TV dizilerinde mafya vari ve kötü örnek oluşturacak programlardan uzak tutmakla başlamalıyız. Bizler bu şekilde mücadeleye başladığımız gibi en etkili güçte devlete aittir. Devlet etkin bir şekilde bu sorunun en alt zincirinden başlayarak etkili bir çözüm yapması lazım.” ifadelerini kullandı.

 “Cezaların Yükseltilmesi Lazım”

 Geleceğimizi oluşturan çocukların bu belaya bulaşmaması için cezaların yükseltilmesini isteyen Işık, “Daha caydırıcı cezalar verilerek sorunu oluşturanlara bir göz dağı verilmesi lazım. Allah’tan dileğimiz çocuklarımız için uyuşturucu olmayan bir toplum bırakmamızdır. Çocuklarımızın hayatlarının kararmadığı bir toplum görelim. İnşallah en kısa zamanda böyle bir hayata, çevreye sahip oluruz.” dedi. 

“Toplum Uyuşturucu Alışkanlıklarından Dolayı Gelenek ve Örfünden de Uzaklaşıyor”

 Toplumun uyuşturucu belasından dolayı kötü sonuçlar ile karşılaştığını aktaran Muhammed Sertkaya, “Bizler gelenek ve örfümüz ile toplumumuza hayat veriyoruz. Maalesef uyuşturucu belası bütün güzelliklerimizi alıp götürüyor. Her gün yeni bir haberle kahroluyoruz. Ülkenin her yanında uyuşturucuya müptela olmuş gençlerin yaptıkları hırsızlıklar, zorbalıklar ve cinayetler geleceğimizden endişe ediyoruz. Uyuşturucu toplumun dinamikleri ile oynuyor.” diye konuştu.

“Toplumun Temel Taşı Olan Aile Her Geçen Gün Dağılıyor”

Uyuşturucu bağımlılarının sadece kendilerine değil ailelerine de zarar verdiğini söyleyen Sertkaya, “Toplum sadece uyuşturucu kullananların kendilerine zarar verdiklerini sanıyorlar. Maalesef uyuşturucuya düşen kişi kendisi ile beraber arkadaşlarını da bu belaya bulaştırıyor. Bağımlı olan gençler madde temin etmek için ise ilk başta kendi aile fertlerini hedef olarak seçiyor. Annesini öldürenler, babasını, kardeşlerini ve arkadaşlarına saldıranların her gün sayısı artıyor. Toplumsal bu sorunun çözümü için bir bütün olarak mücadele edilmesi lazım. Devlet, aile, dernekler, partiler herkes bu işin çözülmesi için çalışmalıdır.” diye konuştu. MURAT ORHAN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *