image

Hüda Par'ın okullarda seçmeli ders döneminde tercih edilmesi için kampanya başlattığı Kürtçe seçmeli ders etkinliği vatandaşlar tarafından büyük ilgi görüyor.

HÜDA PAR'IN SÜRDÜRDÜĞÜ BU ETKİNLİĞİ DESTEKLİYORUZ

Kürtçe dilinin bir halkın ana dili olduğunu vurgulayan Abdulkerim Ak isimli vatandaş, “Kürtçe bizim ana dilimiz. Çocuklarımızın bu dili öğrenerek kültürümüzün gelecek nesillere aktarılması bizim için de önemli bir konudur. Bu anlamda Hüda Par'ın sürdürdüğü bu etkinliği destekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

KÜRTÇENİN GELECEK KUŞAKLARA TAŞINMASI ÖNEMLİ

Binlerce yıllık bir kültür birikiminin dile dökülen bir ürünü olan Kürtçenin gelecek kuşaklara taşınmasının önemli olduğunu belirten Ak, “Çocuklarımızın ana dillerini disiplinli bir şekilde, kurallarına uygun ve tam olarak öğrenmesi bir veli olarak üzerinde durduğumuz bir husus. Binlerce yıllık kültürümüzün kaybolmaması adına bu dilin gelecek kuşakları taşınması için atılması gereken bütün adımları destekliyorum. Dil, bir milletin önemli kültürel mirasıdır. Bu mirasa sahip çıkmak herkesin görevidir.” şeklinde konuştu.

“ANA DİLİMİZİ YAŞATMALIYIZ”

Kürtçe dili ile birlikte diğer dillerin Allah’ın birer ayeti olduğunu belirten Yusuf Ünsal, “Allah bizleri farklı yaratarak daha iyi kaynaşmamızı sağladı. Bizler de dillerimizi yaşatarak Allah’ın bize hediye ettiği bu dilleri çocuklarımıza yani geleceğimize taşımamız lazım. Bu şekilde Allah’ın aslında bir ayetini de yaşamış ve yaşatmış olacağız. Dünya da binlerce dil var. Bizim ana dilimizde bu dillerden bir dildir.” ifadelerini kullandı.

“ANNE VE BABALAR KÜRTÇE DERSİNİ SEÇTMEKLE BÜYÜK YATIRIM YAPMIŞ OLACAKLARDIR”

Ünsal, “Çocuklar geleceğimizin teminatıdır. Bizler çocuklar üzerinden geleceğimize yatırım yapmış oluyoruz. Burada anne ve babalara çok iş düşüyor. Seçmeli Kürtçe Dersini seçerek çocukların geleceklerini de kurtarmış olacaklardır. Anne ve babalar seçmeli Kürtçe Dersini seçtiğinde büyük bir yatırım yapmış olacaklardır.” diye konuştu.

“YALNIZ KÜRTÇE DEĞİL DİĞER DİLLERE DE SAHİP ÇIKILMALI”

Diğer dilleri konuşan vatandaşların da dillerine sahip çıkmaları gerektiğini söyleyen Ömer Uygur, “Bizim dilimiz Kürtçe. Birçok dil yaratılmış. Bizler kendi dilimize sahip çıkalım. Herkeste kendi dillerine sahip çıkmalıdır. Bizim vazifemiz kendi dilimizi konuşmak, konuşturmak ve çocuklarımıza öğretmektir. Yalnızca Kürtçe değil diğer dillere de sahip çıkılmalı.” dedi.

“SEÇMELİ KÜRTÇE DİLİ DERSİ BU İŞİN İLK AYAKLARINDANDIR”

Uygur, “Dilimiz bizim geleceğimizdir, bugünümüzdür. Bizler dilimizle var olduk. Dilimizi yaşatarak da var olmaya devam edeceğiz. Herkes kendi dili ile konuştuğunda bu zengin bir toplum oluşturur. Zenginlik sadece mal veya mülk ile değil, örf, adet ve gelenekler ile birlikte yaşatılan dil ile olur.” ifadelerini kullandı.

MUSTAFA KAYNAK

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *