image

Resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren B ve üzeri sınıf sürücü belgesi sahipleri, harç ödemeden ve sürücü belgelerini değiştirmeden sisteme işlenen şerh ile ticari faaliyette kullanılanlar hariç 125 CC'ye kadar olan motosikletleri kullanabilecek.

125 CC'ye kadar olan motosikletlerin B sınıfı sürücü belgesi ile kullanılabilmesini sağlayan yönetmeliği olumlu karşıladıklarını belirten motosiklet satıcısı Cüneyt Oğurlu, yeni yönetmelikle durma noktasına gelen motosiklet piyasasının canlanmaya başladığını ifade ederken, B ehliyetli sürücüler ise uzun süredir beledikleri yasanın yürürlüğe girmesinden memnun olduklarını söyledi.

"50 CC'likten 125'liklere geçişler artmaya başladı "

Yeni yasanın yürüklüğe girmesiyle durma noktasına gelen motosiklet satışlarında iyi bir canlılık başladığını belirten motosiklet satıcısı Oğurlu, "Motosiklet sektöründe 125 CC'lik motorlara talep arttı. B ehliyetiyle motosiklet kullanım sayısı arttı. Yeni çıkan yasadan memnunuz. Bu yasayla beraber satışlarımızın artacağına inanıyoruz. 50 CC'likten 125'liklere geçişler artmaya başladı ve giderek artacağına inanıyoruz. Arayan soran ve değiştim talebinde bulunanlar olmaya başladı." dedi.

"125'CC'lik motosiklete talep arttı"

Birçok vatandaşın daha rahat bir şekilde motosiklet kullanmaya başladıklarını ifade eden Oğurlu, "B ehliyetiyle kullanılabilen 50 CC'li motosikletlerin sigorta zorunlulukları yoktu ama kullanımlarda ve kaza esnasında birçok sorun ile karşılaşılabiliniyordu. 125'liklerde ise öyle değil. Çünkü sigorta zorunluluğu var ve bu yeni yasayla 125'lik motorlara talep arttı ve A2 ehliyet masrafından da kurtuldular. Çünkü şu anda bir A2 ehliyetinin sürücüye maliyeti 10 bin lira civarıdır. Bu yasayla beraber A2 ehliyeti çıkarmadan en az 2 yıl önce çıkartanlar 125'lik motosikletleri kullanmaya başladılar. İnşallah millete hayırlı olur." ifadelerini kullandı.

"B ehliyetli vatandaş rahatlıkla motosiklet kullanabilecek"

Motosikletler için çıkarılan yeni yasayı çok olumlu bulduklarını belirten motosiklet sürücüsü Ramazan Hiçyılmaz, "Beklediğimiz bir yasaydı ve çoğu vatandaş rahatlıkla motosiklet kullanabilecek. Çünkü eskiden B ehliyetiyle 50'lik motosiklet kullanıyordu ve şimdi 125'liğe kadar kullanabiliyor. O konuda avantajlı olduk ve çok iyi oldu. Motosiklet satıcıları da daha rahat satış yapabilecekler. Bu şekilde A2 ehliyeti masrafından da kurtulduk. Bu konuda yetkililere teşekkür ediyoruz." şeklinde konuştu.(İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *