image

Son zamanlarda doğal ürünlere artan talep çerçevesinde köy tavukları da daha fazla ilgi görmeye başladı. Batman’ın çevresindeki köylerden Alo Tevşo Pazarına getirilen tavuklar, doğal ortamda yetiştirildikleri için rağbet görüyor.

Halkın, çeşitli rahatsızlıklara sebep olduğu ve doğal olmayan şartlarda yetiştirildiği iddia edilen endüstriyel tavuk eti yerine doğal köy tavuklarına yöneldiğini ifade eden Hasan Çağrı, “Batman çevresindeki köylerden topladığımız tavukları burada satıyoruz. Son zamanlarda sattığımız bu tavuklara ilginin arttığını görüyoruz. Vatandaşlar marketlerde satılan tavuk etlerinin tatsız tuzsuz olduğunu ve ağız tadıyla tüketemediklerini ifade ederek bizden alışveriş yapıyorlar.” dedi.

VATANDAŞLAR ENDÜSTRİYEL GIDALARDAN ŞİKAYETÇİ

Sattıkları tavuk ve horozların doğal ortamda yetiştirildikleri için tercih edildiğini söyleyen Çağrı, “Son zamanlarda her alanda doğal ürünlere talep var. Vatandaşlar endüstriyel gıdaların faydadan çok zarar verdiğini gördükçe doğal ürünlere yöneliyor.” ifadelerini kullandı.

Sattıkları tavuk ve horozların ağırlıklarına göre 400 ile 1000 TL arasında satıldığını söyleyen Çağrı, “Sofrasından ağız tadıyla kalmak isteyenler bu tavukları tercih ediyor. Fiyatlar biraz yüksek ama maalesef her şeyin fiyatı arttığı gibi bu tavukların da fiyatı eskiye nazaran artmış durumda.” şeklinde konuştu.

Tavuk ve horozların yanı sıra hindi de sattıklarını söyleyen Çağrı, hindi fiyatlarının ise 1500 TL’den başladığını ifade etti.

MUSTAFA KAYNAK

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *